VIDEO Dom iz Sam u kući prodaje se za 5.25 milijuna dolara, ovako danas izgleda

Foto: Instagram

Prodaje se kuća obitelji McCallister iz kultnog božićnog filma Home Alone (Sam u kući). Vila s pet kreveta i šest kupaonica u Winnetki u Illinoisu stavljena je na prodaju za 5.25 milijuna dolara (oko 4.8 milijuna eura). 

Od izlaska filma 1990., kuća je bila podvrgnuta obnovi i sada izgleda posve drugačije. Agenti za nekretnine The Dawn Mckenna Group objavili su video u kojem se vidi kako sada kuća izgleda iznutra i izvana. Kažu da su sadašnji vlasnici proširili prostor dodavanjem spavaćih soba i košarkaškog igrališta.

Kuća, koju tvrtka opisuje kao "jednu od najpoznatijih kuća na svijetu", također ima dvije dnevne sobe, veliku kuhinju, garažu za tri automobila... Ukupna površina kuće je 1645 četvornih metara.

Bivšim vlasnicima popularnost njihovog doma nije se sviđala

Ta je kuća izgrađena 1920. u georgijanskom kolonijalnom stilu, a nakon hit filma postala je omiljeno odredište za Kevinove obožavatelje. U vrijeme kad je izašao film, kuća je pripadala obitelji Abendshien, kojima se popularnost njihovog doma nije svidjela.

"Da nam je tada netko rekao da će kuću posjetitelji htjeli vidjeti godinama nakon snimanja filma, ne bismo mu povjerovali", rekao je bivši vlasnik John Abendshien 2020. godine. 

I danas neki hrle na tu adresu, a obožavateljima je Airbnb 2021. dao priliku da provedu noć u kući.

Pročitajte više