Video - Dora 2009: Feminnemke u suzama, Green room nikad dosadniji

GREEN ROOM ovogodišnje Dore bio je znaku zijevanja, oni koji ga pohode već godinama rekli su kako nikada nije bilo dosadnije, nikada tako malo renomiranih glazbenika. Mnogi koji su se proglašavali favoritima, pa čak i sigurnim pobjednicama, popušili su pred Igorom Cukrovom i Tončijem Huljićem.

> Video - Cukrov pobjedu proslavio molitvom, Huljić odgovora na optužbe: Nema namještaljke!

Cijela Dora više je izgledala kao talent show, a ne kao renomirani festival glazbe, budući da je u finalu bilo dvoje natjecatelja iz Operacije Trijumf te dvoje iz prošlogodišnjeg Showtimea. Čak je i grupa Feminnem iznjedrila iz davno zaboravljenog Hrvatskog idola. Srećom da je Marko Grubnić večeras ipak dobio svoju akreditaciju, pa je mogao djevojkama prvi pružiti zagrljaj utjehe.

"Nisam sigurna koliko bi ta pjesma mogla dobro proći u Europi"

"Razočarana sam, ali sam sretna što smo ušle u finale. Malo mi je teško sad jer su nas proglašavali favoritima, ali ukusi su različiti i publika je odlučila. Ionako mi se često događalo da sam druga, međutim, što te ne ubije ojača te", rekla je Pamela Ramljak iz skupine Feminnem, skupine koja je završila na drugom mjestu, odmah iza "Lijepe Tene". "Lijepa mi je ta pjesma, ali ništa posebno. Nisam sigurna koliko bi ta pjesma mogla dobro proći u Europi", nadodala je tužna Pamela Ramljak, dok se Neda Parmać nije mogla suspregnuti da joj se oči ne zasuze zbog poraza.

Još jedna od favoritkinja, Franka Batelić, u Opatiju je stigla bolujući od gripe koja ju je toliko iscrpila da je jedva čekala kraj natjecanja: "Samo da mogu ići spavati. Nije toliko stvar u mojoj gripi koliko u tome da pjesmu nisam osjećala najbolje i nisam mogla dati sto posto od sebe. A i glas me spriječio, moglo je bolje", rekla nam je Franka čiji su nastup mnogi ocijenili najdinamičnijim. Dakle, od svih izvođača na ovogodišnjoj Dori, najupečatljiviji je bili upravo onaj Franke Batelić, zatim Feminnemki, a onda i Igora Cukrova, ali više zbog Tončija Huljića i navodno namještenih rezultata, nego zbog same pjesme.

Dora ipak izgubila sjaj?

Kako što su mnogi primijetili, "Dora je izgubila sjaj i kredibilitet", "ona više nije srčana koliko je bila", "dosadnije nikad bilo nije". Jedan od istomišljenika je i Denis Dumančić, pjevač koji se predstavio pjesmom "Srce moram seliti". "Što se tiče eventualne dosade, mislim da je bilo dobrih izvođača, ali ja ove godine nisam osjetio nikakvo uzbuđenje. Nisam osjetio nikakvu žicu, osim toga, nisam ja jedini to primijetio", rekao je ogorčeni Denis. Mada su svi primijetili kako bi najprestižniji glazbeni festival u Hrvatskoj trebao biti više veseo "festival zabavne glazbe", Zrinko Tutić atmosferu stručno je komentirao:

"Hrvatska glazba je istjerana iz etera, a ja se ispričavam što sam dio te glazbe. Dosadno je pošto smo propali na svim Dorama, tako da se nadam kako ćemo ove godine biti bolji, pošto mi se sviđa kako ovaj mali pjeva", te o trulom raspoloženju u Green roomu sarkastično nabacio: "Ja se ispričavam ako se izvođači nisu dovoljno skinuli ili ako netko nekoga nije dovoljno pljunuo, a posebno mi je drago što se večeras nije dogodilo ubojstvo - to je možda najveća tragedija za medije".

Pročitajte više