Video: Dreft Fashion Week - Mirjana Hrga priznala da nema pojma o modi

AKO STE pomislili da su neke dvije žarke boje nespojive, kolekcijom za jesen/zimu 2009. španjolska dizajnerica Agatha Ruiz de la Prade dokazala je kako se sve žarke boje mogu naći na jednom mjestu. Dizajnerski dvojac Leticia Cano i Juan Carlos Mesa koji stoji iza kuće De la Prada jedini je u prvoj večeri Dreft Fashion Weeka pokazao boje, za razliku od svih ostalih sedmero dizajnera koji nadolazeću jesen i zimu uglavnom vide monokromatski. 

Nagradna igra:

Index i Dreft Fashion Week i danas nagrađuju vjerne čitatelje i ljubitelje modnih događanja. Želite li osvojiti jednu od vrijednih nagrada (3 poklon paketa Drefta, 2 parfema Clarins Angel Sun Essence i 3x2 karte za bilo koju projekciju u Cinestaru), na broj 66126 pošaljite SMS s točnim odgovorom na nagradno pitanje. Odgovor mora biti napisan u obliku FASHIONWEEK a ili FASHIONWEEK b ili FASHIONWEEK c. Velika i mala slova nisu bitna. Nagradna igra završava 5. lipnja u 23.59 sati. Cijena SMS poruke je 3,00 kn + PDV (3,66 kn).

Modna dizajnerica Daria Kostenko dolazi iz:
a) Mađarske
b) Makedonije
c) Bugarske

No, osim Agathe, u Balonu Boćarskog doma sve od sebe dali su i neki mladi dizajneri koji uvijek iznenade inovativnim rješenjima u modi. Uz domaće dizajnerice Vedranu Šehagić, Marinu Prevolšek, Nataliju Smogor, prošlogodišnju najbolju dizajnericu Dreft Fashion Weeka Anu Karačić i Martu Buzolić koja je jučer otvorila svoj butik, pljesak publike dobili su i talijanski dizajner Mariano la Barbera te dizajnerica iz Srbije Marina Milovanović.

Ćaskanje u prvim redovima

I ovoga puta oči su bile uprte u prve redove, tamo gdje sjede najveći modni fanovi i ljubitelji objektiva. Poput Vanje Mamić ili Uršule Tolj, no ne i Mirjane Hrge koja je napokon priznala: "Znate što, ja vam nemam pojma o modi".  Malo dalje, fotograf Stefan Lupino s jedne strane je na kratkom lancu držao voditeljicu Golog intervjua Sabinu Čedić, a s druge ugodno ćaskao s pjevačicom Zdenkom Kovačiček. Ispred njih marširale su lijepe manekenke: Iva Dragović, Lorena Čavar, Josipa Kusić, Aleksandra Grdić, Ivana Ergić, Jelena Orešković, Martina Čular, Doris Vrečko ili Dvina Meler. Za najljepšu manekenku Dreft Fashion Weeka možete glasati na Indexu.

U priloženom videu možete pogledati kako je izgledao prvi dan Dreft Fashion Weeka koji svake godine okuplja sve više vrhunskih dizajnera, one koji vole modu i one koji vole o njoj pričati. A neki vole pričati i o sebi.


Sutra je na redu Pret-a-design i šestero dizajnera: Darija Klobučar Vukovinski, Iva Magdić, Mara Miloglav, Žarka Krpan, Antonia Jakšić i Martina Kemenski.

Napisala: Lana Vukičević
    Snimatelj i montažer: Tomislav Brdjanović
Fotograf: Borna Čavrag

Pročitajte više