VIDEO Dubioza Kolektiv završila davno započetu pjesmu Dina Dvornika, što kažete?

Screenshot: YouTube

DINO DVORNIK preminuo je 2008. godine u 44. godini, no iza njega ostalo je mnogo nedovršenog materijala. Najpopularniji bosanskohercegovački bend Dubioza Kolektiv završio je jednu njegovu davno započetu pjesmu za koju su danas predstavili i spot.

Pjesmu "Treba mi zraka" napravili su na nagovor producenta i skladatelja Harisa Čustovića koji je imao nezavršenu pjesmu s Dinom Dvornikom, a koju je Dubioza producirala u svom aranžmanu, piše Klix.ba.

"Ovaj neočekivani duet vizualizirala sam u Splitu kao omaž Dini Dvorniku na indirektan način. Pokušala sam prikazati tradicije u kojima su ljudi okovani ovdje, a koje su ujedno i velike frustracije tog malog konzervativnog grada iz kojeg izlaze brojni genijalci, ali je većina onih koji se koprcaju i odustaju od svojih snova zbog užasnog pritiska življenja pod određenim pravilima, zbog stanja države nakon rata itd. Zbog toga većina mladih bježi na ulicu, ulazi u svijet droge, guši se u vlastitim ludilima i tako odstupa od 'upakirane' predivne turističke slike Splita, a zapravo ga točno to čini Splitom", rekla je Marcella Zanki koja potpisuje režiju spota.

"Ovo je priča bilo kojeg grada na Balkanu poslije rata. Ono što je čini drugačijom je to što je Split okružen predivnom osunčanom prirodom i bojama, što čini totalni kontrast na sivu, odnosno depresivnu priču", zaključila je.

Pročitajte više