Video: Finale Supertalenta izborili Antonia Dora Pleško i plesna skupina Unit-X

U DRUGOJ polufinalnoj večeri showa Supertalent vidjeli smo 10 natjecatelja, a samo ih je dvoje ušlo u finale - skupina Unit-X i Antonia Dora Pleško. Oboje će se pridružiti Mateu Ravliji i Nini Kraljić koji su svoj odlazak u finale izborili u prošlotjednoj live emisiji dok ćemo ostale finaliste dobiti narednih tjedana.

Pod budnim okom gledatelja koji su za svoje favorite glasali pred malim ekranima i žirija: Nine Badrić, Enisa Bešlagića i Dubravka Merlića danas smo vidjeli nastupe sljedećih kandidata: Matea Cverića i Rite Tovilo, Xiomare Ratković, Marija Filipija, Ive Rajić, Antonije Dore Pleško, Livi Kisses, Ferdinanda Jakog, Falša, Unit-X- i Tanje Marić.

Prvi na pozornicu popeli su se Mateo i Rita koji se bave latinoameričkim i standardnim plesovima. "Malo su bili monotoni, ali imaju šanse. Bilo je daleko bolje nego prošli put, ali bilo je previše segmenata", rekao im je Merlić. Nina Badrić priznala je da je njihova izvedba bila solidna te da se nada da će dobiti dovoljno glasova gledatelja za prolaz u finale.

"Moram ti priznati da Dubravko i Enis nisu disali dok si ti nastupala"

Nakon energične plesne izvedbe Matea i Rite red je došao na Xiomaru Ratković, cirkusku umjetnicu iz Kolumbije koja je udana za Zadranina. Baš kao i na audiciji, Xiomara je i ovaj put, u polufinalnoj večeri, oduševila žiri. "Sugeriram da sljedeći put dođe i suprug. Moram ti priznati da Dubravko i Enis nisu disali dok si ti nastupala. Želim ti od srca da se vidimo u finalu", poručila joj je Nina Badrić. Enes Bešlagić, kao i uvijek, šalio se na njezin račun dok je Merlić pohvalio njezinu izvedbu nazivajući je "rapsodijom u ljubičastom".

Najstariji, ali možda i najiskusniji natjecatelj Mario Filipi nastupao je treći. 59-godišnji umirovljenik, bivši novinar i ratni snimatelj, otpjevao je hit Elvisa Presleyja - "Are you lonesome tonight". Nasmiješeni žiri imao je samo riječi hvale te su mu između ostalog rekli da je najbolji pokazatelj mladima na kakav bi put trebali ići. "Danas me gleda preko milijun ljudi i naravno da mi je to ostvarenje sna", rekao je 59-godišnji Mario.

Da u showu ima drugih talenata osim plesača i pjevača, dokazala je Iva Raić koja nastupa sa svojim dresiranim psom, koker španijelom Muffinom. U današnjoj izvedbi pridružio im se još jedan četveronožac - Zum Zum. "Svidjelo mi se. Mislim da psi nisu uspjeli ostvariti ono što si namjeravala zbog buke, ali bilo je u redu", rekao je Dubravko Merlić.



"I dalje si moj favorit za pobjednika"

U drugoj polufinalnoj večeri imali smo prilike vidjeti i 10-godišnju Antoniju Doru Pleško koja je na audiciji oduševila žiri svojom izvedbom "Cabareta" Lize Minnelli. Malena Splićanka ne skriva da joj je želja jednog dana postati zvijezda, a šanse za to svakako ima - pleše, pjeva i glumi. Antonija Dora za svoju izvedbu pjesme "It's Oh So Quiet" dobila je očekivano dobre komentare, ali i podršku publike.

"Oduševljen sam, još bolje nego prošli put. Odlično si plesala i dalje si moj favorit za pobjednika", poručio je Dubravko Merlić. "Kolegice Antonia Dora, rekao je Rene da će pobijediti onaj koji će mene ostaviti bez teksta", rekla je Nina i tako otkrila svojeg favorita, odnosno favoritkinju.

"Bilo bi mi drago da izađete na poluvremenu utakmice Bosne i Hercegovine i Portugala"

Nakon 10-godišnjakinje nastupala je skupina cheerleadersica "Livi Kisses". One dolaze iz Čakovca, imaju od 15 do 20 godina i vole ono što rade. "Bilo bi mi drago da izađete na poluvremenu utakmice Bosne i Hercegovine i Portugala", rekao je Enis na kojeg se nadovezala Nina i rekla da neće ići jer će one tada biti u finalu Supertalenta.

Sljedeći natjecatelj, Ferdinand Jaki, otpjevao je pjesmu "Gold", ali nije oduševio žiri kao svoji prethodnici. "Čini mi se da se nešto dogodilo, nešto nije bilo u redu", rekao je Merlić koji je kao i ostali članovi žirija primijetio da je Ferdinand bio lošiji nego na audiciji. Ipak, Ferdinand nije bio glavni krivac već je došlo do tehničkih problema pa je svoju izvedbu otpjevao ponovno, ovaj put mnogo bolje.

"Ovo je jedna od onih točaka kada moliš boga da nikada ne završi"

Skupina "Falš" koja je poznata po svemu samo ne po "falšanju" dignula je na noge publiku te je za svoju autorsku pjesmu dobila veliki aplauz. Opak, nije se svidjela žiriju. "Meni niste za Supertalent", rekla je Nina s kojom se složio Merlić dok je Enis Bešlagić otkrio da je njemu bilo super. Još jedna grupa, Unit-X, pokazala je svoje umijeće plesa. "Ovo je jedna od onih točaka kada moliš boga da nikada ne završi. Atraktivno, usklađeno, dobro osmišljeno, fenomenalno. Moji ste favoriti", rekao je oduševljeni Merlić.

Posljednja na redu u večerašnjem polufinalu nastupala je Tanja Marić. 20-godišnja majka dvoje djece, koja je zaplakala na audiciji nakon što ju je žiri pohvalio, otpjevala je pjesmu Mariah Carey - Emotions. "Ako se Mariah razboli možeš slobodno ići nastupati umjesto nje", rekla je Nina plavokosoj Tanji. Merlić je, kao i po običaju, imao nekoliko kritika, ali ipak je pohvalio Tanju.

Pročitajte više