VIDEO Golemi kruzer skoro se zabio u kuću vrijednu 2.3 milijuna dolara: "Netko će dobiti otkaz"

Foto/Screenshot: Youtube/Facebook/Twitter

BRAČNI par Bill i Yasmine Todhunter doživjeli su pravi šok prošli petak nakon što su ugledali ogromni kruzer kako plovi prema njihovom domu u Port Evergladesu u Miamiju.

Yasmine je snimila cijeli događaj, dok je Bill istrčao van i očajnički mahao posadi i putnicima broda teškog 122.000 tona.

"Preblizu ste!", vikala je njegova supruga.

Kaže kako se brod zaustavio na samo 30 metara od njegovog prilaza moru i doma vrijednog 2.3 milijuna dolara.

"Kad su se potisnici na brodu zaustavili, nastupila je mrtva tišina i viknuo sam: 'Netko će dobiti otkaz!', nakon čega su svi na kruzeru počeli pljeskati", izjavio je Bill za WPLG-10.

320 metara dug brod na kojem je bilo 2850 putnika bio je na svom desetodnevnom krstarenju Karibima kad se dogodio incident. Kruzer inače prolazi drugom rutom koja je taj dan bila zatvorena jer se dogodila nesreća u kojoj je 34.000 litara goriva iscurilo na tom mjestu dan prije, prenosi DailyMail.

Čini se kako je brod plovio previše zapadno prije nego je trebao skrenuti prema istoku, ploveći direktno prema njihovoj kući.

"Živimo ovdje već 6 godina i nikad nismo doživjeli ovako nešto. Ovo je bilo užasno iskustvo", rekao je Bill.

Predstavnici kruzerske linije Royal Caribbean kažu kako se brod nije nasukao, te kako je bio na pravoj ruti cijelo vrijeme i pod nadzorom lokalnih lučkih djelatnika.

"Brod se nije naskao niti doveo ikoga u opasnost", izjavili su.

Bill se ne slaže s tom tvrdnjom: "Znam da je dubina mora gdje je kruzer bio iznosila 7.6 metara tako da je očito da je zagrebao dno."

Glasnogovornik luke Port Everglades rekao je za Miami New Times: "Zbog snažnog vjetra kruzer je prišao bliže nego inače ovoj strani kanala. No, nije dodirivao dno."

Još uvijek se ne zna hoće li se oko ovog slučaja pokrenuti istraga. 

Pročitajte više