VIDEO Govor od kojeg ćete se naježiti: "Jedna scena mi je slomila srce"

Screenshot: YouTube

MERYL STREEP na dodjeli Zlatnih globusa dobila je počasnu nagradu zbog iznimnog doprinosa industriji zabave ( i 30 nominacija za Zlatne globuse), a njezin emotivni govor zahvale dirnuo je svijet.

"Najocrnjenije skupine u našem društvu su Hollywood, stranci i mediji", rekla je, između ostalog, Streep poslavši oštru poruku novoizabranom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. 

Tijekom svog šestominutnog govora prisjetila se i Trumpovog izrugivanja novinaru s invaliditetom Sergeju Kovaleskom kojega je nazvao "jadnikom." "Srce mi se slomilo kad sam to vidjela, još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. To daje dozvolu drugima da se ponašaju jednako", kazala je glumica.

"Kada moćni koriste svoj položaj kako bi maltretirali druge, gubimo svi", zaključila je Streep i svojim govorom druge zvijezde, ali i komentatore na društvenim mrežama gdje se njezin govor brzo proširio. Dok je kolege uglavnom slave, mnogo je i ogorčenih koji smatraju da je bila uvredljiva prema Trumpu i svim njegovima biračima.

Pročitajte više