VIDEO Hrvatski dance devedesetih se vratio i zvuči poremećeno

Screenshot: YouTube

AKO STE pomislili da smo mračno razdoblje hrvatske dance glazbe ostavili u devedesetima, osječki underground dvojac Krankšvester pobrinuo se da nas na njega podsjeti na najbolji mogući način.

U svom novom singlu "Gaber" pozabavili su se istoimenim podžanrom hardcore techna i kombinirali ga s ostalim stilovima devedesetih kao što su rave i jungle kako bi se s kompletnim hrvatskim društvom vratili u vremena koja na ovim prostorima očito ne izlaze iz mode.

Ovo je ujedno i prvi singl s njihovog nadolazećeg albuma radnog naziva "Bravo Hits 4" koji bi se trebao pojaviti do kraja ove godine, a kao i svi albumi prije i ovaj će biti besplatan i dostupan na njihovom službenom profilu.

Inače, grupa je nastala 2010., a u posljednjih sedam godina izdali su tri albuma i jedan kompilacijski, četverostruki CD naziva "Švester je istina".

Novi singl moći ćete čuti uživo na nadolazećim koncertima, a među prvima čut će ih zagrebačka (klub Vintage, 28. travnja), splitska (klub Kocka, 29. travnja), ali i posjetitelji umaškog Sea Star Festivala na kojem će nastupiti uz The Prodigy, Fatboy Slima, Bad Copy, Kišu Metaka, Elemental, Urbana, Pipse i Dubiozu Kolektiv.

Pročitajte više