Video: I Connectovci upisali snowboard školu na KnockOutu, pogledajte kako su se snašli

O SKIJANJU većina Hrvata zna gotovo sve, ali što znate o snowboardingu? Za sve željne novih iskustava na snijegu, dečki iz riječkog Snowboard kluba Nine su početkom siječnja u francuskom Puy St. Vincentu, tijekom održavanja KnockOut Snow Festivala u organizaciji agencije Collegium, predvođeni jednim od najboljih hrvatskih snowboardera Miodragom Toskićem Mikijem, organizirali školu snowboardinga. Među brojnima zainteresiranima našli su se, između ostalih, i dečki iz Connecta, a kako im je daska klizila niz snježne padine francuskih alpa pogledajte u priloženom videu.

Iz prve vam ruke možemo potvrditi - "početnički koraci" na snowboardu nisu ni upola toliko laki koliko se mnogima čini dok gledaju snowboardere kako jure skijaškim stazama. Nakon otprilike stotinu i jednog pada te na desetke "što je meni ovo trebalo" i "ja to ne mogu", snowboard će vas konačno bar donekle "početi slušati" - i to samo ako ste vi pažljivo slušali upute trenera i trudili se raditi ono što vam govore. No, ne brinite - početničke "ozljede" svode se svega na nekoliko masnica i bolove u mišićima za koje niste ni znali da ih imate. Iako neiskusni često snowboarding karakteriziraju kao opasniji od skijanja, statistika ih demantira - broj ozljeda je u usporedbi sa skijanjem - manji.

Sve ljubitelje snowboardinga, ali i one koji će to tek postati, pozivamo da u subotu 28. siječnja prisustvuju petom Carnival Snowboard Sessionu koji će se s početkom u 13 sati održavati na Gatu Karoline Riječke, na jedinstvenoj snježnoj stazi samo dva metra od mora. U sam centar grada spustiti će se 20-ak najboljih naših i europskih snowboardera, koji će iznova sve oduševljavati svojim spektakularnim vratolomijama. Nakon cjelodnevnog natjecateljskog programa nastupit će: The Beat Fleet (TBF), Connect, DJ Motovunski i DJ Rahmanee. Više informacija potražite na www.carnivalsnowboardsession.com.

Pročitajte više