Video: I Kina ima svoju Susan Boyle

SJEDOKOSA umirovljena učiteljica, 79-godišnjakinja sa sjevera Kine krenula je stopama Susan Boyle i još jednom pokazala kako je vanjština posve nebitna kad imaš "ono nešto" u sebi. Wu Baiwei od ponedjeljka je najstarija natjecateljica emisije "Super Girl", kineske inačice emisija u kojima se otkrivaju popularni glazbeni talenti. Emisija je popularna uglavnom među mladima, a Wu je postala prava atrakcija među Kinezima koju je poistovjećuju sa Susan, piše China Daily. 

"Rekli su da sam dobrodošla"

Raspjevana starica živi u Xianu, središtu pokrajine Shaanxi, gdje je naišla na red u kojem se čekalo za izbor kandidata za reality show i odlučila se prijaviti. "Pitala sam je li moguće upisati se, odgovorili su mi da je moguće i da sam dobrodošla", objasnila je Wu svoje natjecanje showu "Super Girl".

U ponedjeljak je održala prvi nastup i prošla u drugi krug natjecanja otpjevavši "Na rijeci Songhua", patriotsku pjesmu iz tridesetih godina nastalu nakon japanske invazije na sjever Kine. Sjedila je i bila je pomalo nervozna. "Veoma smo dirnuti sudionicima poput Wu", rekao je Cao Chunli, iz uprave showa.

I.M.L.
Screenshoot: Youku.com

Pročitajte više