Video intervju - S Josipom Lisac na golfu: Radije sam ovdje nego da se prešetavam po špici

JOSIPA LISAC je već godinama sinonim za istinsku glazbenu divu na hrvatskoj estradi, ali i šire. Da glazbenim vodama pliva kao riba u vodi opće je poznata stvar te ne postoji puno pjevačica koje bi se mogle pohvaliti takvim opusom, raznolikošću, profesionalizmom i, najvažnije, kvalitetom. No, Josipa je ekipu Indexa upoznala i s drugom velikom ljubavi u svom životu. Svoje slobodno vrijeme najradije provodi na golf terenima te se upravo s palicom u ruci najbolje opušta i najviše gušta. Pod budnim okom svog učitelja, profesionalnog igrača golfa Mire Raića, Josipa uči i napreduje, a kako se snalazi spremno je pokazala pred Indexovom kamerom.

Osim o golfu, s Josipom smo razgovarali i o glazbi, naravno, a neizbježna tema bio je i njezin stil, koji je uvijek privlačio pažnju. Na golf terenu je pjevačica pak sasvim drugačija nego na bini te sama za sebe tvrdi: "Uopće nisam ekscentrična, sasvim sam obična osoba". Ispričala nam je ponešto o još jednoj, možda i najvećoj svojoj ljubavi, Karlu Metikošu, koji je dio njezinog svakog razgovora te se čini kao da je i dalje sveprisutan u njezinom životu. Za Index je otkrila kako će ove godine obilježiti godišnjicu njegove smrti, na drugačiji način nego do sada. I sama kaže da joj je teško povjerovati da je prošlo već 20 godina od tada, no odmah brzo dodaje. "Godine nisu važne, ni vrijeme nije važno, bitna je ljubav". Nakon Karla, nitko više nije zauzeo njegovo mjesto, a Josipa kaže kako je nekima krivo zbog toga, a upravo njega citira i kad je pitate zašto nikada nije imala djece.



Topla, draga i najviše od svega iskrena, Josipa je sugovornica s kojom bi mogli provesti sate i sate te usput imati osjećaj da postoji sve više toga što bi voljeli saznati. Možda se ipak najljepše izražava kroz svoje pjesme, a kako nam je otkrila, to želi raditi još dugo. "Nisam nikada to planirala, ne volim planirati, uvijek sam željela. Sve dok postoji ta želja, i dok mogu", kaže te dodaje da život bez glazbe ne može ni zamisliti. Nema neostvarenih ambicija, a kad smo je pitali kako to "živi po svom", kao što kaže naziv njezinog posljednjeg albuma, rekla nam je: "Baš kao i svatko, svatko ima neki svoj put, živi svoj život, pitanje je je li netko time ispunjen i zadovoljan. Nemam neostvarenih ambicija, što bi meni još trebalo, sve sam doživjela i potpuno sam zadovoljna sobom ".

Pročitajte više