VIDEO Iz Argentine doselila u Hrvatsku, navela najveće razlike između dvije države

Screenshot: TikTok

Fitness trener Frane Jerčić u braku je s Argentinkom Catalinom, koja se u Hrvatsku doselila kada je imala 18 godina. Frane je na TikToku objavio video u kojem je njegova supruga objasnila koje su po njenom mišljenju najveće razlike između njene rodne zemlje i Hrvatske.

Mnogi bi voljeli da i u Hrvatskoj postoji Siesta

Siesta je kratko drijemanje u ranim poslijepodnevnim satima, često nakon podnevnog obroka i uobičajena je tradicija u Argentini, no ne i u Hrvatskoj. "Hrvati nemaju siestu. U Argentini tijekom sieste svi idemo spavati i sve se zatvara od 13 do 16 sati. I nitko ništa ne radi", rekla je.

Ova argentinska tradicija svidjela se mnogim pratiteljima Frane i Cataline. "Siesta bi bila super", komentiraju ljudi. Catalini je čudno i što neki ljudi u Hrvatskoj večeraju prije 19 sati. 

"Kako Hrvati rano večeraju. Ljudi... Mi u Argentini večeramo oko 10, 11 navečer. Tu mi je zanimljivo da vi večerate oko 6, 7. Ne znam, prerano mi je to. Tek sam ručala", našalila se Catalina. 

@frane_jercic Argentinka u HR🇭🇷🇦🇷🇭🇷🇦🇷 #viral #hrvatska #fyp ♬ original sound - Frane i Catalina

Iznenadilo ju je, kaže, što se u Hrvatskoj svi rukuju, a nitko se ne ljubi prilikom susreta. "Samo se ljube prijatelji, obitelj... Kad sam išla na prvi dejt s Franom, on se sa mnom rukovao. Ja sam očekivala da će mi on dati pusu u obraz, tako se inače radi u Argentini", rekla je.

Večernja šetnja u Argentini, kaže, ne postoji. "U većim gradovima u Argentini iza 20 sati se ne šeta, pogotovo žene, to je jako opasno", rekla je.

Juha prije ručka?

Čudi je što se u Hrvatskoj prije ručka jede juha. "To mi je jako čudno. U Argentini pravi se jedan ručak i jede se samo to", rekla je.

Što se tiče hrvatskog jezika, padeži su joj bili najgori. "U španjolskom jeziku nemamo padeže, a tu ih je čak sedam", rekla je.

Pročitajte više