VIDEO Južnoafrikanka je nova Miss Universe, no i naša Shanaelle može se pohvaliti uspjehom

Foto: Guliver Image/Getty Images

MISS Universe Južnoafričke Republike Demi-Leigh Nel-Peters nova je Miss Universe svijeta. Lijepa 22-godišnjakinja s diplomom iz ekonomije okrunjena je u teatru Axis u sklopu kasino resorta Planet Hollywood u Las Vegasu.

Prva pratilja je Miss Kolumbije Laura Gonzalez, a druga Miss Jamajke Davina Bennett.

Hrvatska predstavnica Shanaelle Petty ušla je u top 16 te je bila među četiri najljepše Europljanke na natjecanju.

>>>VIDEO Ovaj intervju otkrit će vam zašto je Shanaelle morala postati hrvatskaa Miss Universe<<<

Izbor je ove godine bio najbrojniji dosad, natjecale su se 92 djevojke, a po prvi put tu su bile predstavnice Kambodže, Laosa i Nepala.

Nel-Peters pobjedom je osvojila jednogodišnju plaću, luksuzan stan u New Yorku u tom razdoblju te brojne nagrade. Ona je druga Južnoafrikanka koja je ponijela krunu. Krunu joj je predala lanjska pobjednica, Francuskinja Iris Mittenaere.

Na pitanje koji je najveći problem s kojim se žene susreću na radnom mjestu navela je da je to nejednaka plaća.

"Na nekim mjestima žene su plaćene 75 posto iznosa koji dobiju muškarci koji obavljaju isti posao, jednako sati na dan. Mislim da to nije u redu", rekla je.

Nel-Peters u svojoj je zemlji pomogla u razvijanju programa koji uči žene samoobrani, nakon što su je bili opljačkali naoružani razbojnici.

Voditelj izbora bio je Steve Harvey, čije se pogreške i krivog proglašenja pobjednice izbora 2015. svi još sjećaju. On sam se sinoć zezao na svoj račun.

Publiku je zabavljala pjevačica Fergie, a u žiriju su bili Miss Universe 1998. Wendy Fitzwilliam, TV voditelj Jay Manuel, reporterka Foxa Megan Olivi, vlogerica Lele Pons, Miss Universe 2015. Pia Wurtzbach te TV ličnost Ross Mathews.

Pročitajte više