Video: "Kako zvuk stvara forme u pijesku tako je nastao i svemir"

MNOGI koji su pogledali video u kojem je prikazano kako se stvaraju nevjerojatne forme u pijesku nastale zvukom iz velikog zvučnika postavljenog pod ploču na kojoj je pijesak, nisu vjerovali svojim očima. A niti ušima, jer frekvencija u jednom trenutku za nečije uši postaje nepodnošljiva. David Vaughan Icke stoji iza ovog "otkrića" koje je jednom prilikom plasirao tijekom petosatne prezentacije "Freedom Road".


Danas pisac i tvrdokorni pristalica raznih teorija zavjera, Icke je nekoć svijetu bio poznat kao engleski nogometni vratar i sportski komentator. Kako mu nogomet nije ležao koliko je želio, interese je prebacio na ekologiju i kvantnu fiziku te postao glasnogovornik Britanske stranke zelenih. Tada, kao i danas, mnogi ga drže za luđaka i komedijaša. Mada je ljagu u očima većine skeptika sprao radovima poput "Istina će te osloboditi", "Djeca Matrice" ili "Najveća tajna", dobar dio i dalje ne vjeruje njegovim "baljezgarijama".

"Ono što ćete sada vidjeti (govorivši o fenomenu pijesak-zvuk), jest što se događa pijesku kada ga usmjerava zvuk. I mi kada mislimo ne šaljemo samo valove, već i frekvenciju koju ne možemo čuti. Što znači da je sve zvuk, a taj isti stvara nevjerojatne forme u pijesku. Tako je nastao i svemir", rekao je na jednom od svojih predavanja Icke kada je zainteresiranima pokazao svoj eksperiment. Inače, časopis "2spare" ga je uvrstio među 25 najbizarnijih ljudi na svijetu.

L.V.

Pročitajte više