Video: Koja vam je od hrvatskih obrada Adelinih hitova najbolja?

ADELE je svojim hitovima s albuma "21" osvojila publiku diljem svijeta, pa tako i kod nas. 23-godišnja britanska pjevačica, punim imenom Adele Laurie Blue Adkins, po mnogočemu je dospjela i u Guinnessovu knjigu rekorda. Prva je pjevačica koja je prodala više od tri milijuna albuma u jednoj godini u Velikoj Britaniji, prva je, još od Beatlesa 1964. godine, kojoj su dva singla s albuma istovremeno bila među top pet pjesma na dvije najvažnije britanske top ljestvice, a popis njezinih postignuća još je i puno duži.

Njezina dva velika hita s posljednjeg albuma, koji je u Britaniji ostvario 14 platinastih naklada, često su obrađivana te je veliki broj Adelinih kolega i kolegica napravio svoje verzije pjesama "Someone Like You" i "Rolling in the Deep". I hrvatskim glazbenicima, što poznatima, što onima koji će možda jednom to tek postati, Adeline su pjesme bile zanimljive te su poželjeli pokazati kako bi zvučale u njihovim obradama. Tko najbolje zvuči pjevajući Adele te je li nekome uspjelo izvesti njezine pjesme bolje čak i od originalne pjevačice, sami procijenite.

Posljednji u nizu poznatih pjevača je Jacques Houdek, koji je obradio "Someone Like You".

Istu pjesmu snimila je i Ivana Kindl, također poznata po sjajnom glasu i vještoj interpretaciji.

"Someone Like You" je i dečkima iz benda Sane poslužila kao dobra materijal za obradu, a kako zvuče dok je pjevaju uživo, poslušajte u videu.

Isti hit u svojoj varijanti otpjevala je i mezzosopranistica iz Samobora Vlatka Burić, koja očito također voli Adele, a Iva Ajduković se pak odlučila za obradu pjesme "Rolling in the Deep".

Onih manje poznatih hrvatskih mladih glazbenika koji su obradili Adeline pjesme sigurno ima cijeli niz. U videima poslušajte kako britansku pjevačicu interpretiraju dečki iz Zagreba Marko Belić i Borna Valent te Matea Dominiković.

Pročitajte više