VIDEO Kolinda podigla Kiku u zagrljaj, pas se nije prestajao otimati

Foto: Goran Stanzl/Pixsell/Tumblr

KUJICA Kika koja je nedavno iz Skloništa za životinje pristigla ravno na Pantovčak, dobila je puno pozornosti. I dok su neki hvalili predsjednicu Kolindu koja je udomila Kiku i pripremila joj kućicu s imenom, drugi su je prozvali zbog jeftinog PR-a

Bilo kako bilo, Kolinda se od Kike ne odvaja, a koliko je Kika oduševljena predsjednicom i njenom ljubavlju, možda se najbolje vidi iz ove snimke. 

Naime, na njoj Kolinda podiže psa u zagrljaj, a pas se iz petnih žila pokušava osloboditi. 

Ono što predsjednica očito ne zna, a mnogi vlasnici pasa znaju jest da se psi nikako ne vole grliti i podizati s tla te da to za njih može biti i opasno. 

>>>Kolinda je kujicu Kiku nazvala svojim padelarićem, znate li na što je mislila?<<<

Psiholog za životinje je za britanski Telegraph objasnio da je za psa zagrljaj stresna situacija jer ga sprječava da otrči kad to poželi, a istraživanje koje je provedeno na 200 fotografija na kojima vlasnici drže pse u naručju, zaključuje da je 82 posto pasa pokazivalo znakove neugode, stresa i anksioznosti. 

"Možda mislite da je lijepo ponekad zagrliti svog psa, no on će to zapravo samo otrpjeti, a ni najmanje neće uživati u tome. Kad ga grlite, ulazite u njegov osobni prostor, stavljate mu ruke oko vrata što je za njega znak da neće moći otići od vas ako mu postane neugodno", objasnila je stručnjakinja za pse Claire Matthews. 

Podizanje je za njih još stresnije, a može biti bolno i opasno. 

Pse se ni u kojem slučaju ne smije potezati i podizati držeći ih za udove jer su njihove noge puno krhkije od naših i nisu u stanju držati težinu psa dok visi na njima pa im tako možete ozlijediti ligamente, mišiće, zglobove i kosti. Ništa bolje niste učinili ako psa primite ispod pazuha i držite ga kao dijete. Tako mu možete povrijediti laktove, ramena ili kralježnicu. 

Ako se pas očito otima, cvili ili reži, to je jasan znak da nije sretan pa ga trebate što prije spustiti, no imajte na umu da neki psi neće toliko jasno dati do znanja da se ne osjećaju ugodno. Ako pas skreće pogled, zijeva ili se ubrzano oblizuje, to je također znak neugode. 

Pročitajte više