VIDEO KopaIi vrt pa naišli na prolaz, ostali u šoku kad su otkrili što je u njemu

Screenshot: TikTok

BRITANKA Rebecca Hobson kupila je sa suprugom kuću u Kentu prije više od 10 godina, no nije ni slutila što se krije ispod njezinog vrta. Rebecca je tek u lockdownu tijekom epidemije koronavirusa odlučila pobliže istražiti svoj vrt, a ono na što je naišla potpuno ju je šokiralo, piše Mirror. 

Atomsko sklonište ispod vrta 

"Kad smo se uselili u kuću, nismo imali pojma da se tu nalazi tajni bunker. Neki od lokalaca kazali su nam kako bi u našem vrtu moglo biti nešto ostataka od rata. Shvatili smo gdje je ulaz, ali nismo htjeli ništa poduzimati. Tek kad je nastupila dosada zbog života pod ključem, krenuli smo istraživati. Pronašli smo stare članke iz novina o ovom skrovištu koje su napravili zbog opasnosti od zračnih napada. Izgradili su ga za žene i djecu, unutra ima još stvari iz 1940-ih," ispričala je. 

@bexh5 Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Good Times - Bruno Boe

"Bili smo šokirani veličinom bunkera i tunela! Mislili smo da je izgrađen za nekolicinu ljudi, a doznali smo kako je mogao primiti njih čak 200", otkrila je. 

@bexh5 A few comments asking to see whats on the other side of the wall at the other end. Here it is. 😁#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Aesthetic Vibes - sxldi

Rebecca je snimku svog otkrića podijelila na TikToku i tako prikupila stotine tisuća pregleda. Objasnila je pratiteljima kako su u bunker dodali rasvjetu te da su ponudili lokalnoj školi da dovede učenike u razgledavanje. 

Pročitajte više