VIDEO Kružni tok u Engleskoj zbunjuje sve vozače: "Ovo je prometni pakao"

Screenshot: YouTube

Kružni tok u u Swindonu jedno je od najčudnijih raskrižja u Velikoj Britaniji. Magic Roundabout, odnosno Čarobni kružni tok koji spašava živote prometni je pakao prema recenzijama vozača na internetu, piše Gloucestershire Live.

Ovaj kružni tok ima sedam traka, pet malih kružnih tokova koji se okreću u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, smještenih oko šestog vanjskog kruga, gdje se vozila kreću u smjeru kazaljke na satu. Osim što zbunjuje strance, na njega se nisu naviknuli ni lokalni vozači.

"Ovo je prometni pakao", napisao je jedan korisnik na TripAdvisoru, a drugi je dodao da je to "monstruozno prometno rješenje". Istraživanje internetske stranice Cinch pokazalo je da je to među pet čvorišta u Velikoj Britaniji koja najviše zbunjuju vozače.

Spašava živote

Podsjetimo, nakon uvođenja ovog kružnog toga prije više od 40 godina, grad Swindon bilježi pad nesreća iako se promet na tom raskrižju povećao. To je u skladu s trendom kružnih raskrižja - izvješće iz 2010. pokazalo je da kružni tokovi smanjuju i slučajeve sudara vozila na vozila kao i nesreće u kojima sudjeluju pješaci.

Starodobni automobili u videu okupili su se na Magic Roundabout kako bi proslavili 175. obljetnicu Swindona. Inače, Magic Roundabout je dugo zauzimao mjesto u britanskoj popularnoj kulturi; navodno je inspirirao pjesmu English Roundabout iz 1982. od novovalnog benda XTC.

Pročitajte više