VIDEO Lavica je udomila bebu antilopu nakon što je njena mladunčad ubijena

Screenshot: Twitter

FOTOGRAF na safariju u Africi uspio je zabilježiti nevjerojatan prizor lavice koja je prisvojila mladunče antilope i brinula se za njega kao svoje dijete. Fotografije prikazuju lavicu u igri s malenom antilopom te kako je brani od ostalih lavova u krdu, koji su vjerojatno imali malo drugačije namjere s antilopom nego ona.

Vodič u Nacionalnom Parku Etosha u Namibiji rekao je fotografu Gordonu Donavanu da je lavica imala mlade, ali su ih ubili kada se novi dominantni mužjak pridružio krdu. Njeni majčinski instinkti nisu nestali i svu ljubav je posvetila malenoj bebi antilopi.

"Ovo je bizaran, no ujedno i zapanjujući prizor. Bio sam uzbuđen zbog lavice i kad je uhvatila antilopu očekivao sam da će je ubiti. No to se nije dogodilo i majka lavica počela je čistiti mladunče. Ovo su misteriozni putevi prirode gdje nikada ne znate što očekivati. Zatim je lavica zaštitila malenu antilopu od ostalih lavova. Ovo su trenutci koje tražim kada dođem u Afriku", rekao je Donovan.

Ova priča je stvarno nevjerojatna jer je inače mladunčad antilopa omiljena poslastica lavovima. Ravnatelj centra za istraživanje lavova u Minnesoti Craig Pecker objasnio je ovaj misterij: "Uobičajeno je da se mačke igraju sa svojim plijenom i mogu izgledati vrlo nježne, no obično ovakve priče završavaju u suzama."

Iako se pretpostavlja da će mladunče završiti kao poslastica, nitko zapravo ne zna kako će se odigrati čitava priča.

Pročitajte više