VIDEO Lažna božićna reklama potpuno je sludila internet, vidite li zašto?

Screenshot: YouTube

POLICE trgovina polako se pune božićnim ukrasima, no blagdansko vrijeme nije "službeno" započelo sve dok se na tv-u ne počnu vrtjeti božićne reklame. Svake godine svjetski poznati brandovi natječu se tko će snimiti maštovitiju, duhovitiju i dirljiviju pa je YouTube "eksplodirao" kada je John Lewis svih pretekao svojom reklamom.

Dirljiva priča o dva snjegovića ima sve što jedna božićna reklama treba imati i uspješno je mnogima izmamila suze na oči, no ispostavilo se da je - lažna.

Naime, iako reklamira poznati lanac trgovina, autor reklame nije kreativna ekipa iz John Lewisa nego mladi student Nick Jablonka.

"Objavio sam ovaj video bez ikakve namjere da postane ovakav hit, tek kao rezultat svega što sam naučio na prethodnoj godini fakulteta. Hvala svima na divnim komentarima, no reklama je nastala u samo dva tjedna, a s tako limitiranim vremenom nisam je uspio doraditi koliko sam htio. Morao sam ograničiti broj kadrova, rezolucija nije dovoljno dobra... Na faksu sam morao napisati esej o uspješnosti marketinških kampanja, a uz to osmisliti i produkcijski primjer slične reklame, a ovo je jednostavno rezultat toga", objasnio je Nick.

Stručnjaci iz John Lewisa sada imaju težak zadatak nadmašiti Nickovu reklamu, a stotine tisuća gledatelja apeliralo je na nadležne da nadarenom studentu ponude posao.

Pročitajte više