Ljubomorni majmun Romeo premlatio čuvara u ZOO-u jer je mislio da zavodi njegovu curu Juliju

Screenshot: YouTube

LJUBOMORNI majmun Romeo pretukao je čuvara u zoološkom vrtu jer je mislio da flerta s njegovom djevojkom, majmunicom Julijom. Da, zaista ste pročitali ovu rečenicu.

Naime, Romeo je poludio kad je Julija pokušala poljubiti čuvara Sergeja kroz stakleni prozor u ZOO-u u ukrajinskom gradu Lisne. Ljubomorni majmun počeo je udarati Juliju, a kad je čuvar uletio u kavez da ih razdvoji, Romeo se okomio na njega, odgrizao mu dijelove prstiju i uha te mu zadao šljivu na oku, piše The Sun.

Srećom, čuvar je uspio izaći iz kaveza te je odmah prevezen u bolnicu gdje su ga operirali. "Desno uho i prsti na lijevoj ruci su mu izgrizeni, a dijelovi uha i prstiju nedostaju", rekao je bolničar lokalnim medijima.

Glasnogovornica ZOO-a rekla je da su čimpanze veoma opasne te da čuvar nije smio ući u kavez. "Brine se o tim čimpanzama šest godina i razvio je osjećaje prema njima", opravdala je ipak njegov postupak.

Sergej kaže da mu se ovakvo nešto nikad prije nije dogodilo. "Julija me htjela poljubiti kroz staklo i Romeo je postao veoma ljut. Mislim da me napao iz ljubomore", rekao je nesretni čuvar.

 

Pročitajte više