Video: "Na petak 13. odlakavim i zubi mi narastu"

CRNA mačka kada vam presiječe put, kada vidite dimnjačara, trudnicu ili kada prođete ispod mosta s vlakom... samo su neki od narodnih praznovjerja s kojima smo se svi barem jednom susreli. Osim ovih svakodnevnih "bliskih susreta" ima jedan datum koji se također svrstava u kategoriju praznovjernosti. Naravno riječ je o petku 13. koji će ove godine "pasti" čak tri puta u jednog godini.

Budući da je taj slavni datum bio tema raznih filmova, knjiga i stripova, zanimalo nas je što naši celebrityji rade na taj dan, izlaze li uopće iz kuće ili im je to samo još jedan običan dan. "Na petak 13 tek odlakavim, zubi mi narastu", započeo je opisivati Neven Ciganović svoj petak 13., kojeg smo sreli na partyju povodom četvrte godišnjice izlaženja jednih od najprodavanijih dnevnih novina - 24sata. "A mi neki to jako volimo", nadovezala se Renata Sopek na Nevenov preobražaj.

 "Dobro malo malo, ono, kad mi crna mačka prijeđe preko puta pljunem tri put"

Vidno raspoložen i spreman za zezanciju, nastavio je Neven "bacati" fore, ali ne samo na svoj račun. Crna mačka od naših zvijezda i zvjezdica najčešće izvuče neku "hračkicu" ili pljuvačku, no najpoznatiji od svih naših mnogobrojnih stilista otkrio nam je kako on ne stigne pljunuti kad vidi mačku jer toliko brzo vozi da ih i najčešće pregazi, rekao je u šali. "Ma neće mi sutra Prijatelji životinja pokucati zbog ove izjave. Mi smo u dobrim odnosima, pošto sam se nekad družio s mačkom",  našalio se Neven aludirajući na onog mačka s velikim M.

"To je već drugi u mjesec ili dva da radim na petak 13. i zadnji je prošao dobro, nadajmo se da ću imati sreće i sutra", rekla nam je Nevena Rendeli koja za sebe također tvrdi da nije praznovjerna. "Dobro malo malo, ono, kad mi crna mačka prijeđe preko puta pljunem tri put", nadovezala se. Ni bračni par Ogresta-Merlić nije baš praznovjeran, te je i njima, kao i većini, "najdraža" crna mačka koju isprate pljuvačkom. Za razliku od njih, Vlatka Pokos ne pljuje, jer dame se ipak ponašaju damski u svim situacijama, pa se stoga Vlatkica samo prima za gumb kada vidi dimnjačara.

Tekst: Sanja Cicvara
Video: Tomislav Brdjanović
Foto: Vlatka Hren

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.