Video na YouTubeu: "Ja sam bre Srbin na Jadranu, lovi me lokalna banda debila"

Screenshot: YouTube

"JA SAM bre Srbin na Jadranu, na katamaranu, pravim kafu, a ne radim kavu, zato nekad dobijem i šakom u glavu", tako glasi refren pjesme koja je očito inspirirana nedavnim incidentima u Hrvatskoj, a na svom YouTube kanalu objavio ju je vloger Luka Tokić.

Satirična je ovo reakcija na događaje s Brača, na kojem su u lipnju pretučeni sezonski radnici iz Srbije. Vijest je obišla medije iz čitave regije, a radnike je u znak isprike primila i gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

"Uživam, ponekad se skrivam jer me lovi lokalna banda debila, onda bežim u svoje misli, bežim kući u Šumadiju, gde berem maline i pečem ljutu rakiju", pjeva Tokić, inače student zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti i Filozofskog fakulteta. 

Spot za "Srbina na Jadranu" snimljen je na prepoznatljivim lokacijama Šibenika, a osim ovog ljetnog uratka, Luka se na svom YouTube kanalu bavi brojnim aktualnim temama. Na vlogersku scenu prije tri se godine probio online instrukcijama iz matematike u satiričnom videu "Isus je Bog - matematički dokaz".

Pročitajte više