VIDEO Najopasniji hobi na svijetu? Upoznajte Ruskinju koja surfa na vlakovima

Screenshot: Youtube

DEVETNAESTOGODIŠNJA Ruskinja, koja se predstavlja kao "Kobzzaro" ima, u najmanju ruku, čudan i opasan hobi, piše Daily Mail. Ona, naime, svakodnevno oblači kostim Batgirl i penje se na vlakove u Moskvi te surfa od jednog stajališta do drugog. Kaže da je ne privlače stvari koje vole njezini vršnjaci i da je njezino najveće zadovoljstvo "letjeti" na vlakovima, čak i pri niskim temperaturama.

Kobzzaro je novinarima, ne skidajući masku, otkrila da je svoj neobični hobi otkrila s 15 godina na internetu te da je u protekle četiri godine naučila puno o train surfingu, kao i o opremi vlakova na koje se penje. 

Ipak, surfanje na vlakovima je jako opasno, čega je ova hrabra tinejdžerica i svjesna.

"Dosta sam naučila o vrstama vlakova i opremi koju imaju. Znam što smijem dirati i kako da me ne ubije struja. Za mene je surfanje na vlaku poseban doživljaj. Kad vlak krene, kao da se punim energijom i kao da mi se proširuje svijest. Uvijek kad surfam imam vrlo zanimljive misli. Uz to, u pitanju je alternativan vid putovanja."
 
Ruskinja zbog hobija često ima problema s policijom, ali joj je do sada uvijek polazilo za rukom da se izvuče.
"Kad me uhvate, uglavnom mi napišu kaznu za ugrožavanje sigurnosti. Ponekad se policajci zainteresiraju za surfanje, a jedan me je čak pitao da krene sa mnom. Za neke je ovo hobi, vrsta sporta, a za druge adrenalinski šok. Svaki put kad se popnem na vlak, doživim drugačije iskustvo, i to je ono što mi se najviše sviđa."
 

Pročitajte više