VIDEO Nizozemska vlada postavila automate s besplatnom kremom za sunčanje

Foto: X

Zbog sve većeg broja slučajeva raka kože u Nizozemskoj vlada je lani odlučila osigurati besplatnu zaštitu od sunca svojim građanima. Na javne površine postavili su automat s dozatorom Niveine kreme za sunčanje, a društvenim mrežama sada se proširila snimka kako automat funkcionira.

Na snimci, dosad pregledanoj preko 11 milijuna puta, vidi se žena u jednom nizozemskom parku kako prilazi automatu i nanosi zaštitu od sunca. "Tko god je ovo smislio, zaslužuje povišicu", oduševljeni su korisnici društvenih mreža.

Nizozemska vlada je ove godine najavila da će dozatori krema za sunčanje biti dostupni u školama i sveučilištima, na festivalima, u parkovima, na sportskim terenima i na brojnim drugim javnim prostorima diljem zemlje. Namjeravaju svima osigurati pristup zaštiti od sunca te se nadaju da će ova kampanja pretvoriti nanošenje zaštite od sunca u redovitu naviku građana Nizozemske.

Na ideju je došao jedan liječnik nakon pandemije koronavirusa. Naime, on se dosjetio da bi se dozatori za dezinfekcijska sredstva mogli koristiti i za kreme za sunčanje.

Pročitajte više