VIDEO O ovoj kandidatkinji za Miss priča cijeli svijet, shvatit ćete zašto kad vidite donji dio fotke

Foto: Instagram

JUSTINE CLARKE postala je prva Australka u kolicima koja se natjecala za titulu Miss Australije. Ova 26-godišnjakinja na natjecanje se prijavila u Adelaideu, a kako piše Daily Mail, zbog deformiteta nogu ne može hodati, Odlučila se prijaviti zahvaljujući programu natjecanja pod nazivom "Beauty With A Purpose", kojom se želi pomoći "najranjivijima u društvu".

"Želim da modna pista postane fer mjesto za sve. Kolica me ne definiraju niti ograničavaju. I dalje mogu biti snažna, ženstvena i lijepa", rekla je Justine nakon izbora.

Otkrila je da je u kolicima posljednje dvije godine, no nije željela otkriti razloge.

"Ne želim ulaziti u to što se dogodilo, želim biti uzor koji će osnažiti mlade žene. Velika je stvar da se može natjecati netko u kolicima, nadam se da će ovo poslati poruku da nije važna rasa, veličina ni invaliditet, bilo što što vas čini drugačijima, jer ste prelijepi", dodala je u razgovoru za Advertiser.

Iako nije prošla u sljedeći krug, njeno sudjelovanje izazvalo je pozornost diljem svijeta. Justine je otkrila da planira nastaviti raditi za Variety, humanitarnu organizaciju koja pomaže djeci. 

Pročitajte više