Video - Odabrane modne ikone: "Muškarci su konačno shvatili da žene žele više"

U MORU predbožićnih događanja, zavidan broj pripadnika hrvatskog javnog života sinoć je odlučio pohoditi svečanu večer dodjele priznanja Westgatea modnim ikonama.

Jelena Veljača dobila nagradu za najljepši osmijeh koji jedino mi nismo uspjeli vidjeti

 Svi su uzvanici uživali u opuštenoj atmosferi i vrlo rado razgovarali s nama, osim gospođice Jelene Veljače. Iz nama nepoznatog razloga nije htjela davati nikakve izjave. Na dodjelu je stigla sama i teatralnom gestom nam dala do znanja da se s njom večeras ne može razgovarati, neuspješno kopirajući velike holivudske dive. Nedostojni njezine pažnje nismo htjeli dosađivati nego smo krenuli razgovarati s pravim zvijezdama večeri.

Jedna od njih je svakako Anica Kovač. Otkrila nam je od kuda je misteriozni korzet u kojem se pojavila na promociji Jolina albuma, isti kakav je nosila i Maja Šuput. Iako su obje dame izgledale odlično, pitali smo Anicu smetaju li je takve situacije: "Naravno da ne. Zašto bi me to smetalo, a korzet sam kupila baš tu u Zari u Westgateu". Lijepa je manekenka dobila nagradu za najbolje odjevenu fashionisticu.

Danijel Delale se nada da će iduće godine biti bolji od Lady Gage

Fashion guru Boris Banović smatra da se odnos muškaraca prema modi popravio u zadnjih deset godina. "Da popravio se. Ali u zadnjih godinu dana od tih deset. Muškarci su konačno shvatili da žene žele više".


Muškarac koji je očito shvatio što žene žele je i Danijel Delale. Iako je proglašen fashion ikonom kaže da ne mari puno za odjeću. Majka mu je čak do šesnaeste godine sve kupovala, a sad mora sam. Prije je volio marke, ali sad smatra da su precijenjene i radije se odjeva na drugim mjestima. Također je i sljedbenik onih muškaraca koji ne depiliraju prsa ili ruke te ne odlaze u solarij.

Žena s jednim od najoriginalnijih stilova, pjevačica Ivanka Mazurkijević, voli odjeću iz starih ormara i buvljaka, a niti muška modna ikona, poduzetnik Dragan Jurij, ne mari previše za marke. Važno mu je da je odjeven prikladno situaciji.

Uniformiranost je "out"

Naša poznata fotografkinja Mare Milin ne voli uniformiranost i isticanje marki, a divi se japanskim dizajnerima. Stil, originalnost i prepoznavanje dobrih dizajnera cijeni više od financijske mogućnosti da se kupuju prepoznatljivi brandovi. Prema Hrvatima koji slijepo slijede trendove i kupuju razvikane marke kritičan je i mladi dizajner Toni Ricov. Nije im bitno je li kolekcija od prije dvije godine, glavno da piše nešto prepoznatljivo, smatra Ricov.

Muškarac s najljepšim osmijehom, Mario Valentić, iskoristio je priliku da podsjeti nazočne na važnost osobne higijene, dok je mlada Isabela Kim Popović priznala da skoro sav zarađen novac troši na krpice.

Tihana Harapin Zelepugin, modna stručnjakinja i jedna od članica stručnog žirija, cijeni detalje i već godinama nosi svoj prepoznatljivi stil. Ne pati na marke, ali je priznala da će odvojiti više novca za dizajnerske cipele ili torbe, na koje je posebno slaba. Ako već nosi dizajnersku odjeću, onda mora biti originalna. Objasnila je i kako, bez obzira što postoji žiri, za izbor modne ikone su najzaslužniji obični ljudi koji su glasali za svoje favorite.

Odvjetnica Ante Gotovca potvrdila da je razlog njegovog nedolaska na sud bila bolest

Da odvjetnice nisu uvijek strogo odjevene i ozbiljne te da znaju uživati, pokazala je svojim primjerom i gospođa Snježana Premuš Baltić, odvjetnica Ante Gotovca. Molili smo je da komentira glasine koje kruže po medijima. Demantirala je nagađanja da se Ante namjerno nije pojavio na ročištu i rekla kako niti na jedan način ne pokušava odugovlačiti s rastavom braka. Također je opovrgnula natpise da se odrekao skrbništva nad malenom Gabrijelom. "Nije istina da je predao skrbništvo Simoni i odrekao ga se na taj način. On želi ravnopravno sudjelovati u odgoju svog djeteta", izjavila je.

Nagrade su među ostalima osvojili i Blanka Vlašić u kategoriji sportašice, Franka Batelić kao nova nada, Nina Badrić u kategoriji pjevačice, Vesna Pusić kao najbolje odjevena političarka, Milan Bandić kao najbolje odjeveni političar, te Sunčica Lalić i Dragan Jurij kao najbolje odjeveni par.

Pročitajte više