"Budite kao Sandra": Orangutanica počela prati ruke kad je vidjela ljude da to rade

Screenshot: YouTube

IAKO većina to već zna, neke stvari vrijedno je ponavljati iznova - pranje ruku može vas zaštititi od zaraze koronavirusom. 

Sve što trebate učiniti temeljito je prati ruke sapunom barem 20 sekundi, a u slučaju da vam treba bolja demonstracija kako se to radi, Centar za velike majmune iz Floride ima prigodan video. Snimka orangutanice Sandre postala je hit na društvenim mrežama nakon što je snimljena kako pere ruke.

34-godišnji primat snimljen je kako pere ruke, a iz centra kažu kako je vidjela svoje njegovatelje da to rade pa je počela i ona. "Definitivno je trljala ruke duže od 20 sekundi, dobar posao Sandra", napisali su iz centra uz snimku.

Sandra je kasnije počela čistiti svoju okolinu, a zatim se vratila igri. Snimka je postala hit, a mnogi su bili puni hvale za Sandru i hvalili je jer daje primjer ljudima koji još uvijek ne mogu zapamtiti da trebaju redovito prati ruke.

Sandra je rođena u Zoološkom vrtu u Rostocku u Njemačkoj. Većinu života provela je u Buenos Airesu gdje je bila prisiljena živjeti sama, bez drugih orangutana da joj prave društvu. Srećom, sudac u Argentini omogućio joj je bolje životne uvjete i 2019. stigla je u Centar za velike majmune gdje živi s drugih 22 orangutana, prenosi Bored Panda. U siječnju je proslavila 34. rođendan, a njegovatelju su joj povodom toga napravili tulum.

Pročitajte više