VIDEO Otvorena je Čarolija svjetla obitelji Salaj, najveća božićna atrakcija u regiji

Foto: Ena Dragičević/Index

I ove godine se vratila Božićna bajka obitelji Salaj u Grabovici pored Čazme. Ova manifestacija, koja se već 22 godine održava na imanju obitelji Salaj, postala je jedna od najvećih božićnih atrakcija u regiji. Prošetali smo Salajlandom i snimili dio božićne čarolije.

Manifestacija Božićna čarolija svjetla by Salaj ove godine trajat će od 1. prosinca 2023. do 8. siječnja 2024. i bit će otvorena svakodnevno, uključujući i vikende i blagdane, od 14 do 21 sat, najavljeno je. Ulaznice se kupuju na blagajni na ulazu. Za odrasle je cijena 6 eura po osobi, dok djeca do sedam godina, osobe s invaliditetom, štićenici domova za nezbrinutu djecu, djeca i odrasli s posebnim potrebama imaju besplatan ulaz.

UŽIVO Započela ovogodišnja Čarolija svjetla obitelji Salaj

Objavljuje Index.hr u Petak, 1. prosinca 2023.

"Osnivač Zlatko Salaj, sada u svojoj 80. godini, stvorio je ovo čarobno mjesto iz ljubavi prema blagdanima i sjećanju na vlastito djetinjstvo koje je bilo obilježeno siromaštvom. U suradnji sa svojom pokojnom suprugom Nadom, nadimka Jura, odlučio je 2001. godine okititi svoje imanje sa 70.000 lampica kako bi stvorio vlastitu božićnu čaroliju", priopćeno je.

 

Njihova strast i predanost brzo su privukle pažnju javnosti te se manifestacija postupno širila i postajala spektakularnija iz godine u godinu. Sada ovaj isti put nastavlja sin Alen sa svojom obitelji.

Pročitajte više