VIDEO Legendarna glumica proslavila se scenom prvog seksa u povijesti (i da, svršila je)

Foto: Rex/Shutterstock/Screenshot: YouTube

"NEPRISTOJNO i moralno opasno", "neprikladno, nemoralno i lascivno", "izuzetno hrabro." Ne, to nisu recenzije filma "50 nijansi mračniji" već komentari koji su davne 1933. dočekali film "Ecstasy", za koji se struka slaže da sadrži prvu scenu ženskog orgazma ikad na filmu, a koju je proslavio legendarnu Hedy Lamarr.

Kritičari se slažu i kako je ovo jedan od progresivnijih filmova uopće, a spomenuta scena smatra se posebno važnom. Ecstasy je inače češki igrani film iz 1933. (kad američki filmovi još uvijek nisu bili spremni na takve scene) u kojem se pojavljuje legendarna glumica i inovatorica Hedy Lamarr čija je to bila jedna od prvih značajnijih uloga. Većina gledatelja sjetit će se je iz ulozi Dalile iz "Samsona i Dalile."

Priča filma govori o mladoj ženi koja ostavlja impotentnog supruga te se upušta u strastvenu romansu s mladim inženjerom. Njihov romantični odnos doveo je do onoga što se smatra prvom pravom scenom seksa u filmskoj povijesti, piše Vulture. Zanimljivo je i da je u filmu jednu od glavnih uloga odigrao hrvatski glumac Zvonimir Rogoz.

Iako scena orgazma uopće ne prikazuje golotinju, ona je prisutna u čitavom filmu. Scena orgazma tako nije bila jedina koja je sablaznila filmski svijet tih davnih godina. U to vrijeme i kupanje bez odjeće bilo je poprilično skandalozno. O tempora, o mores.

Pročitajte više