VIDEO Ovi tipovi nisu fanovi, oni su opsjednuti (a neki bi rekli i ludi)

Foto: Twitter

MOŽDA volite neki film. Možda ste ga pogledali 100 puta i znate sve o njemu. Možda se tu i tamo maskirate u likove iz svojih omiljenih filmova.

No, sve je to mačji kašalj za ekipu iz ovog teksta. S njima nema šale i oni su svoju ljubav podigli na daleko višu razinu. Bacite pogled i bit će vam jasno.

Batman

Zac Mihajlović napravio je potpuno funkcionalan Batmobile (radi čak i turbo) gotovo identičan onom koji možete vidjeti u Burtonovom "Batmanu" iz 1989. U izradi ovog remek djela pomogli su mu djed i prijatelj. Nakon što je vijest dospjela u medije, počele su pristizati i ponude iz svih dijelova svijeta. Nudili su mu šesteroznamenkaste cifre, ali Zac ih je odbio jer je želio voziti svoj Batmobile i posjećivati bolesnu djecu u bolnicama.

Toy Story

Mason i Morgan McGrew toliko su se nabrijali na "Priču o igračkama" da su odlučili snimiti vlastitu (neanimiranu) verziju, zaključili su da neće fušariti pa su proveli dvije godine gradeći Andyjevu sobu ne bi li bila savršena kopija one viđene u crtiću. I uspjeli su, od postera, preko crteža i ploče za pisanje, a pronašli su i savršenu metu za pikado. Soba se u njihovom filmu pojavljuje na samo deset minuta.

Star Wars

Fanovi "Zvjezdanih ratova" vjerojatno se sjećaju četvrte epizode i scene u kojoj Chewbacca i R2-D2 igraju holografsku igru koju fanovi nazivaju "hološahom", a PRAVI fanovi "Dejarik".

No, čak i najveći fanovi nisu učinili ono što je učinio Ian Martin koji je stvorio igru s električnim stolom i svih osam figura (čudovišta) koje se pojavljuju u filmu. Rad na igri nije gotov, a Ian trenutno u svoju kreaciju pokušava implementirati proširenu stvarnost.

Mean Girls

Neki ljudi vole film "Mean Girls", drugi ga obožavaju, ali nitko ga ne voli više od Christophera Rose koji je napamet nabiflao čitav scenarij i u stanju ga je izrecitirati za pola sata. Super za njega.

Superman

Nema klinca koji barem jednom nije poželio biti poput Supermana, ali rijetki su svoju fascinaciju razvukli do punoljetnosti. Herbert Chavez predani je supermanofil i njegov je životni san izgledati kao Superman. I dok se svijet divi onom dvojcu koji žele postati Barbie i Ken, neki drugi dive se Chavezu koji je 23 puta završio pod nožem kako bi bio što sličniji Čovjeku od čelika.

Formula 1

Braća Zhao iz Tangshana u Kini toliko su nabrijani na Formulu 1 da su sami izgradili svoj bolid. I dok su njihovi uzori čudo moderne auto industrije, njihovo je vozilo nastalo od starog željeza. No, tvrde da su postigli brzinu od 170 kilometara na sat.

Friends

Malo tko ne voli jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena, legendarne "Prijatelje". No, Du Xin voli ih više od svih. On je opsjednut. Promijenio je ime u Gunther, oženio djevojku koja se zove Rachel, ima sina kojeg su nazvali Joey, ljubimac je Smelly Cat, zaposlen je u kafiću naziva Central Perk Cafe, a stan su preuredili u stilu stana u kojem su živjeli Joey i Chandler.

Jurassic Park

Ako pratite scenu amaterskih filmova, vjerojatno ste čuli za pokušaj tinejdžera koji su još osamdesetih pokušali snimiti vlastitu verziju Indiane Jonesa. No, možda vam je promakao još jedan "remake" Spielbergovog klasika. Ovog je puta riječ o "Jurskom parki" koji su 2002. snimili David i Steven Hudson uz pomoć svojih rođaa.

Počelo je kao eksperiment, ali braća Hudson danas imaju vlastitu producentsku kuću.

Mad Max 2

Svi koji imaju pojma o filmu jako dobro znaju da je drugi dio "Pobješnjelog Maxa" jedan od najboljih filmova svih vremena, stoga, ni ne čudi da je Adrian Bennett učinio ono što je učinio. Naime, ovaj se Britanac toliko zaljubio u filmu da je jednog dana uvjerio svoju obitelj da presele u Australiju (gdje je film snimljen) i otvore muzej posvećene "The Road Warrioru". Uz sve to izgradio je i vlastiti Interceptor na temelju australskog Falcon Coupea, a muzej je prepun raznorazne memorabilije iz kultnog filma

Hello Kitty

U današnje vrijeme imate Hello Kitty na svemu od majice, preko torbica do Kalašnjikova, ali vjerojatno niste znali da postoji Hello Kitty rodilište. Postoji i nalazi se u Tajvanu, a Tsai Tsung je, kako bi usrećio majku, suprugu i kći (koje obožavaju Hello Kitty), potrošio tri milijuna dolara kako bi otvorio ovu tematsku bolnicu.

Star Trek

Fanovi kultne SF serije uvijek imaju odlične ideje i spremni su na kojekakve pothvate kako bi odali počast omiljenoj seriji. Vidjeli smo njihova vjenčanja, skupove, spavaće sobe u obliku komandnog mosta Enterprisea, ali nitko nije nadmašio samoprozvanog "uber trekkieja" Liua Dejiana koji je sjedište svoje kompanije dizajnirao u stilu Enterprisea.

Izgradnja je trajala četiri godine, potrošeno je preko 100 milijuna dolara, ali unatoč unutrašnjosti koja je vjerna predlošku, Dejian od svojih zaposlenika ne traži da se oblače u uniforme Zvjezdane flote.

 

Pročitajte više