Najgledaniji video u Hrvatskoj: "Squid Game u stvarnosti" pregledan 120 milijuna puta

Screenshot: YouTube

SKORO 120 milijuna puta u pet dana pregledan je video youtubera Jimmyja Donaldsona, poznatijeg kao MrBeast, u kojem je rekreirao Squid Game u stvarnom životu. 

Video u kojem se 456 ljudi bori za nagradu od 456.000 dolara trenutno je prvi i na trendingu u Hrvatskoj. Broj pregleda strelovito raste te bi ovo uskoro mogao postati najgledaniji video ovog youtubera kojeg prati preko 80 milijuna pretplatnika na YouTubeu.

Kako je video nastao?

Donaldson je svojim pratiteljima na TikToku obećao rekreirati set ako njegov video skupi 10 milijuna lajkova. Naposljetku ih je skupio i više.

Prilagodio je set, nabavio kostime koji su izgledali poput onih koje nose glumci u originalnoj seriji te je za sve to potrošio ukupno 3.5 milijuna dolara. S ekipom je odradio najzanimljivije igre iz serije, no naravno, sigurnu verziju.

Počeo je od igre "crveno svjetlo, zeleno svjetlo", u kojoj su sudionici na sebi imali pričvršćen mehanizam koji bi se čuo poput eksplozije te im zaprljao majice kada bi trebali biti "upucani". Također, u jednoj od igara, kada igrači skaču s mosta, na sceni je bila pjena kako se ne bi ozlijedili.

Posljednju igru je promijenio. Natjecatelji nisu igrali Squid Game, korejsku dječju igru po kojoj je serija dobila ime, već igru glazbene stolice. To je popularna dječja igra u kojoj uz glazbu klavira, vrpce ili CD-a igrači hodaju u krug oko stolica. Kad glazba prestane, svatko od igrača pokušava zauzeti mjesto na jednoj od stolica. Igrač koji ostane stajati ispada iz igre.

Pročitajte više