Video: Paul McCartney pozdravlja MGMT i poziva na suradnju

SIR PAUL McCARTNEY je u pripremama za nadolazeću turneju po Sjevernoj Americi a prvi u nizu od osam koncerata održat će su u bostonskom Fenway Parku 5. kolovoza. Pričavši o turneji u jednom intervjuu, McCartney se osvrnuo na bruklinski dvojac MGMT koji će kao predgrupa nastupiti samo na njegovom prvom koncertu.

"Sviđaju mi se ti MGMT. Volio bih s njima raditi na dance pjesmama, ali se naša suradnja mora dogovoriti 'prirodnim putem'. Morat ćemo o tome porazgovarati, međutim, ja ih ne mogu nazvati. No, ako će oni nazvati mene pitat ću ih otkud im moj broj", šaljivo je ispričao bivši Beatle koji će u svakom slučaju pristati surađivati s bendom u usponu.

Najbolji album u 2008. godini

MGMT je skupina iz Brooklyna koju čine Ben Goldwasser i Andrew VanWyngarden. Njihov prvi album "Oracular Spectacular" odjeknuo je u javnosti što ih je u rekordnom roku plasiralo na visokopozicionirana mjesta raznih glazbenih ljestvica.

Prije dvije godine bili časopis Rolling Stone ih je smjestio među najbolji deset u kategoriji "Artist To Watch". Nedugo zatim BBC ih je postavio na deveto mjesto ljestvice "Sound of 2008 top 10". NME je, pak, njihov debitantski album proglasio najboljim u 2008. godini.

L.V.
Foto: JLP

Pročitajte više