VIDEO Pogledajte kako radnici u zračnoj luci postupaju s invalidskim kolicima

Screenshot: TikTok

TIKTOKOM se širi video iz Međunarodne zračne luke Miami koji je postao viralni hit, piše Newsweek. Na snimci se vidi kako radnik American Airlinesa spušta invalidska kolica niz tobogan na pisti zračne luke dok drugi radnik stoji blizu kraja tobogana. 

Invalidska kolica otkotrljala su se s tobogana, prevrnula i pala na tlo, a radnik je nezainteresirano promatrao prizor pa ih potom prebacio na sanduk za utovar. 

@haez93 Dang, after i saw them do this and laugh with the first two wheelchairs i had to get it on film. That is not what id call "handling with care" for someones mobility device…. #AmericanAirlines #handlewithcare #mobilitydevice #wheelchair ♬ Oh No - Kreepa

"Nakon što sam ih vidjela da se smiju dok isto rade s prvim dvama invalidskim kolicima, odlučila sam ih snimiti", napisala je tiktokerica uz video koji je pregledan 2.8 milijuna puta u samo tri dana otkako je objavljen. 

"Izgleda da trebate otpustiti neke šupke", poručio je jedan tiktoker aviokompaniji, a brojni su se složili s njim. 

Oglasili se iz aviokompanije 

"Ovo je duboko zabrinjavajuće i prikupljamo više detalja kako bismo ih mogli riješiti s našim timom. Nastavit ćemo naporno raditi na poboljšanju našeg rukovanja pomoćnim uređajima. Svjesni smo koliko je važno podržati neovisnost korisnika s invaliditetom osiguravajući pravilnu njegu uređaja za kretanje tijekom njihova putovanja s nama", izjavili su iz aviokompanije. 

Pročitajte više