Video: Pogledajte najljepše uvale i špilje viškog akvatorija

KAD JE Indexova ekipa prvi put stigla na Vis kako bi vas u sklopu Military ture provela kroz vojne objekte na otoku, lijepo su nas upozorili spominjanjem poznate uzrečice: "Tko jednom posjeti Vis, zauvijek će mu se vraćati". I zaista, vratili smo se, ovog puta kako bi istražili tajanstvene uvale i špilje viškog akvatorija.

> Video - Vis Military Tour: Prošećite s Indexom Titovom špiljom i vojnim tunelima

Čuda prirode koja ostavljaju bez daha

Caving tura obuhvaća obilazak najpoznatijih, a po mnogima i najljepših viških plaža, Stončice i Stinive, Kraljičine špilje, Zelene špilje na otočiću Ravniku te Medvidine i Modre špilje na otoku Biševu. Ta čuda prirode smještena u viškom akvatoriju zasigurno će vas ostaviti bez daha i bilo bi šteta ne vidjeti ih ukoliko ste se već odlučili za posjet Visu.

(Konačno) nešto više od izležavanja na plaži i brčkanja u moru

"VISit - No bullshit holidays" slogan je pod kojim su na Visu (konačno) odlučili ponuditi turistima nešto više od izležavanja na plaži i brčkanja u moru. Upravo se ovaj "otok sa tisuću tajni" već godinama spominje u stranim medijima kao jedno od mjesta koje morate posjetiti. Yahoo travel je tako ove godine Vis uvrstio među Top 10 neotkrivenih svjetskih otoka iz snova, a nedavno je CNN, kad je Hrvatsku odabrao kao jednu od četiri svjetske destinacije s najboljom hranom, savjetovao turistima da obavezno probaju viške kapare i neka od najboljih dalmatinskih vina. Međunarodna organizacija za zaštitu okoliša World Wildlife Fund je Vis proglasila jednim od 10 najočuvanijih otoka na Mediteranu. Pozivu da i sami istražimo djelić ovog "raja na zemlji", kao što vidite, ni mi nismo odoljeli.

Ponešto za svakoga

Na Visu vam se, između ostalog, u sklopu Military ture pruža mogućnost obilaska vojnih objekata, podzemnih tunela i bunkera kojima je podzemlje otoka bivša JNA "izbušila kao švicarski sir", a možete se zaputiti i na Discovery turu - obilazak starorimskih iskopina, muzeja, crkvi i brojnih lokacija koje su u davnoj prošlosti oduzimale dah Rimljanima i Grcima. Također, možete i uživati u šetnji vinskim cestama, brdskom biciklizmu, slobodom penjanju, paraglajdingu, jedrenju, obilasku pučinskih otoka, ribarenju, ronjenju ili pak kriketu s Britancima nastanjenima na otoku. Što se gastronomskih užitaka tiče, osim otočkih vina i morskih delicija, ne smijete propustiti ni tradicionalne otočke specijalitete, među kojima su i viška te komiška pogača.

Pročitajte više