Video: Pogledajte novi spot grupe Ramirez "Fantastično, Bezobrazno"

NOVI video spot grupe Ramirez je mračna, psihološko dramatična priča koja se gleda napeto u jednome dahu. Zbog pojedinih necenzuriranih scena krvi i otvorenih rana upozoravamo gledatelje da se unaprijed pripreme ili preskoče taj dio, naravno, samo ako imaju slab želudac.
 

Intrigantni ruski rulet je igra između dvoje ili više sudionika, a koju su navodno (prema jednoj od legendi) izmislili ruski vojni zatvorenici. Igra je ponajviše motivirana njihovom dosadom i hrabrošću, a dokazuje njihovu odlučnost i volju. Jedan metak u bubnju revolvera predstavlja jednu smrt, bubanj se nasumično okreće i igrač ima 16.67 posto šanse da pogine. Upravo ta izazovna igra je glavna tema video spota "Fantastično, Bezobrazno" u kojemu se nalaze dva glavna protagonista, pjevač grupe Ramirez Aljoša Šerić te bubnjar Goran Leka.

Redatelj Filip Filković Philatz smjestio je radnju spota u zadimljenu prostoriju prepunu zanimljivih detalja. "Taj prostor bi trebao, ustvari, ispričati njihovu sporednu priču. Prostor je ispunjen raznim ukradenim umjetninama poput slike Claudea Moneta, za kojom se i dandanas traga, te skulpture Augustea Rodina, koja je nedavno ukradena u Parizu.

Kradljivci umjetnina kao lajt motiv

"Upravo takvim pristupom, likovima sam dao novu  dimenziju - oni su i kradljivci umjetnina. Znam da će takve detalje malo tko zamijetiti, međutim meni je ipak bitno da su tu, jer volim stvarati priče od mnoštva detalja", otkriva nam Filković.

 
"Između ostalog, na stolu možete prepoznati tablete Valiuma, Xanaxa i Viagre, vidjeti primjerak The Guardiana, popularni brand viskija, igle, igraće kocke, poker karte... sve to upotpunjuje sliku likova", pojašnjava nam redatelj.
Na pitanje zašto se radnja spota vrti oko ruskog ruleta, Filković objašnjava: "Htio sam napraviti taj ruski rulet, ali ne na način koji smo već navikli gledati u filmovima, već s nenadanim obratom koji bi mogao potencijalno šokirati ili barem prestrašiti gledatelja, tu naravno ne ubrajam hard core filmske fanatike koje ništa ne može prestrašiti. Napravio sam radnju u kojoj se jasno vidi kako je jedan od likova nervozan jer je natjeran da odigra igru, a drugi je flegmatičan jer zna da nema šanse za gubitak. Šansa i prilika su teme koje se provlače kroz cijeli spot, ako pogledate pažljivije vidjet ćete kako jedan od likova baca kockice i dobiva dvije jedinice, Snake Eyes - simbol za gubitak".

Rasplet te zatim ponovni zaplet, na kraju video spota najavljuje nastavak priče s obzirom da je gledatelj na kraju ostao s više pitanja nego odgovora. 
 
Silna dinamika spota, rasplet pa ponovni zapet ne odgovaraju na sva pitanja gledatelja, već otvaraju nova dvojbe, nova pitanja, nova razmišljanja. Otvorite oči, zadržite dah, odgledajte spot i prosudite sami biste li ikad mogli odigrati Ruski rulet.

"Spot je vaš, koristite ga!"
 
I za kraj, redatelj spota ide protiv svih autorskih sila odlučivši podijeliti ovaj video spot sa svijetom uz komentar; "Svi nešto trabunjaju oko copyrighta, oko autorskih ideja, oko vlasništva nad nečim i sl. Mi smo odlučili napraviti autorski spot i podijeliti ga sa svijetom. Podržavam i pozivam bilo kakvo korištenje ovog spota u, pod navodnicima, ilegalne svrhe. Bilo to uzimanje dijelova spota i miksanje u novi spot, uzimanje ideje i snimanje svojeg spota na osnovi te ideje ili sl. Spot je vaš i dajemo vam ga na korištenje, možete ga uništiti ili unaprijediti. Pošto su likovi u spotu kriminalci, očekujem od Ramirezovih fanova da se ponašaju u skladu".

"Mrtav sam se osjećao super!"

A radom talentiranog Filkovića oduševljen je i Aljoša Šerić, koji nam je ispričao da je na snimanju novog spota bio opušteniji nego ikada prije, iako se ovaj put, osim u pjevanju, morao dokazati i u glumi. "neka kritika procijeni kakav sam bio, ali mrtav sam se osjećao super", kaže Aljoša. "Nemam prevelika očekivanja od pjesme, što bude, bit će, sve ovisi o ljudima kako će je prihvatiti. Ali, spot je fantastičan. Jako mi je drago što smo uhvatili Filipa, jako je talentiran i ako bude sreće - okrunit ćemo se Porinom", priča.

Pročitajte više