VIDEO Maja Jalšovec otkrila svoju novogodišnju odluku, evo što će promijeniti

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji s: Dukat

I MAJA JALŠOVEC, naša vrsna kuharica, ima novogodišnje odluke. Otkrila je što se svake godine nađe na njenom blagdanskom stolu i koju slasticu ne voli raditi. Pred našim kamerama pripremila je ukusnu božićnu roladu, kraljicu blagdanskog stola.

Pogledajte kako slaže roladu i kojim trikovima se pri tome služi.

Dok su se kuhale maline sa šećerom, kojima će poslije premazati roladu, zamolili smo je da izvuče pitanje iz čarape i odgovori. 

Ova kulinarska influencerica svoj talent javnosti je otkrila u prošlogodišnjem Masterchefu, a sada je na Instagramu prati preko 90 tisuća ljudi. Tamo i na TikToku, gdje ima gotovo 120 tisuća pratitelja, često objavljuje zanimljive recepte. 

Nama je otkrila da najviše voli raditi jednostavne slastice za koje nije potrebno paliti pećnicu, kao što su kokos-kuglice ili rum-kuglice.

"Ono što mi je najteže, a ujedno i najdraže su mi vanili-kiflice. Iako se na prvi pogled čine jako jednostavne za raditi, nisu", odgovorila je i nastavila kuhati.

Kad su se maline prokuhale, Maja ih je stavila na hlađenje, a za to vrijeme pripremila je smjesu za tijesto. Za to joj je bilo potrebno 8 bjelanjaka i 10-12 žumanjaka, šećer, glatko brašno, kukuruzno brašno, ulje i Dukat mlijeko. Bjelanjke je posebno miksala u snijeg, a kad ih je dodavala u smjesu, pazila je da to radi nježno kako ne bi istisnula zrak.

Tada je otkrila da je već odlučila što će se naći na njenom blagdanskom stolu.

"Sebi za Božić ove godine ću raditi Beef Wellington. To mi je tradicija zadnjih pet godina. Od slatkog će biti neki kolačići od limuna s obzirom na to da ja obožavam limun", rekla je.

Za kremu je koristila mascarpone sir, Dukat jogurt, Dukat maslac, vanilin šećer te šećer u prahu. Ovu kremu dovoljno je smiksati i spremna je.

Rekla je da će nakon Nove godine promijeniti jednu naviku.

"Moja kulinarska novogodišnja odluka je da ću jesti manje tijesta. Ne želim biti loptica i želim biti zdravija", rekla je.

Maja je otkrila da je tijesto za roladu najlakše motati ako se stavi na papir za pečenje. Potom je dodala maline i kremu te zarolala roladu.

"Dio file će vam vjerojatno ispasti van, ali to je okej, to tako ide. Eto, to vam je to. I sad stavite u frižider na nekakvih 1 sat, ne duže, brzo se hladi, i onda ju režete", rekla je.

Ovaj desert, pokazala je Maja, brzo je gotov i ne treba mu mnogo hlađenja, a idealan je za one koji se odluče spremiti ga u zadnji tren.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Dukat u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više