VIDEO Poznata hrvatska glumica riješila se dioptrije zauvijek: ''Vidim fenomenalno''

Foto: Poliklinika Bilić Vision

Sadržaj nastao u suradnji s: Poliklinika Bilić Vision

PREZIOPIJA, odnosno starosna dalekovidnost pogađa uglavnom osobe od 40 godina starosti, iako se slučaj može razviti i ranije, pa čak i u djetinjstvu. Dosadašnje najefikasnije rješenje za ovo stanje bile su dioptrijske naočale, no razvojem moderne medicine starosna dalekovidnost može nestati u svega par minuta.

''To nisam očekivao. Zar je već gotovo? Mislio sam da još nismo počeli'', tako uglavnom zvuče pacijenti koji dolaze u polikliniku Bilić Vision i u samo nekoliko minuta riješe svoj problem dalekovidnosti, prepričava nam refraktivni kirurg dr.med. Branka Jurić Tomašević. 

Istražili smo kako to izgleda u praksi, a detalje pogledajte u videozapisu. 

Zahvat funkcionira na principu sustava laserske korekcije dioptrije, Presbyond blended vision.

''Taj sustav nam omogućava da pacijenti koji su zadobili dioptriju za blizinu postignu optimalan vid na svim distancama, omogućavajući apsolutnu neovisnost o naočalama, što je krajnji cilj ovog zahvata'', prepričala je Jurić Tomašević. 

Poliklinika Bilić Vision prva je na području jugoistočne Europe koja je uvela ovakav laser. Ova tehnologija upotrebljava se u prestižnim oftalmološkim centrima u svijetu. Tehnologija dolazi iz njemačke firme Zeiss, koja je predvodnica u proizvodnji visoko kvalitetne oftalmološke opreme u svijetu. Zahvaljujući ovoj suradnji, Poliklinika Bilić Vision opremljena je najmodernijom tehnologijom koja može parirati svjetskim klinikama, a prostire se na dvije tisuće kvadratnih metara. 

Poliklinika se prije svega ističe kao centar izvrsnosti u refraktivnoj kirurgiji. Predvodnik je u uvođenju laserskih operacija sive mrene u regiji te mjesto gdje pacijenti mogu dobiti pristup najnovijim metodama i tehnologijama za korekciju vida.

Njein uspjeh leži i u njezinom timu, koji čini deset vrhunskih stručnjaka, uključujući dva profesora znanosti i jednog docenta. Ovaj tim osigurava da pacijenti dobiju pristup najnaprednijim postupcima dostupnim u oftalmologiji. 

Prvi u regiji

S uvođenjem premium leća, poput Vivity i EMV, Poliklinika Bilić Vision omogućuje pacijentima rješenje za mrenu i poboljšanje vida. Osim toga, klinika se bavi i specijalističkim tretmanima poput laserskog liječenja suhog oka i transplantacije rožnice, pružajući tako sveobuhvatnu skrb za oči.

Osim laserskog rješavanja starosne dalekovidnosti, poliklinika Bilić Vision prva je u regiji uvela i laserske operacije sive mrene. Metoda lasera daje pouzdane rezultate i vrhunsku preciznost. Na ovaj način, na desetke tisuća pacijenata uspješno su riješili nošenja naočala.

U slučaju starosne dalekovidnosti, nije riječ ni o kakvom kompliciranom, ili bolnom zahvatu laserom. Da je doista tako, na svojoj koži uvjerila se i poznata hrvatska glumica Ana Begić Tahiri, kojoj su se, priznaje, naočale počele ''redati''.

''Kada moram pogledati tekst prije snimanja, moram tražiti naočale. Tako da su se one rasporedile svuda i to mi je išlo na živce. Glede zahvata, sama činjenica da će ti netko "dirati" u oči možda je najviše bila problematična, ali uz mali anestetik, odnosno kapljicu u oko, taj smo problem lako riješili'', prepričala je iskustvo Begić Tahiri.

Sam zahvat traje oko šest minuta po oku, a većina pacijenata se kroz prvih par dana nakon zahvata u potpunosti vrati svojim dnevnim aktivnostima i obvezama.

''Dva tjedna traje grubi oporavak, iako sam ja već idućeg dana igrala predstavu sa zaštitnim naočalama, bez šminke i staklima bez dioptrije. Ne osjetiš ništa, ne boli ni prije, ni za vrijeme ni poslije zahvata. Ja vidim fenomenalno i to je to. Naručite se u polikliniku Bilić Vision na pregled'', otvoreno je rekla Ana Begić Tahiri.

Doktorica Branka Jurić Tomašević ispričala je da pacijenti doživljavaju takozvani wow efekt.

''To je ono prvo oduševljenje s vidom, kad pacijenti kroz dane počinju otkrivati dosege svog vida i slobodu od naočala'', zaključila je.

Poliklinika Bilić Vision opremljena je s 8 vrhunskih specijalističkih ambulanata, a u sklopu prostora poliklinike dostupna je i najmodernija kongresna dvorana za nastavne aktivnosti, kongrese, pa čak i live-surgery zahvate. U 28 godina dugoj karijeri liječeno je više od 300 tisuća pacijenata, a njih 75 posto došlo je preko preporuke. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Poliklinika Bilić Vision u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više