VIDEO Pred Buckinghamskom palačom suze, tišina, zatim himna "Bože, čuvaj kraljicu"

Foto: EPA

MNOŠTVO Britanaca danas se okupilo ispred Buckinghamske palače u Londonu. Ljudi su se počeli okupljati još iza podneva nakon vijesti o lošem zdravstvenom stanju kraljice Elizabete II. Gužva se povećala nakon objave da je kraljica preminula.

Zastava je spuštena na pola koplja pred Buckinghamskom palačom u Londonu, muk je zavladao među mnoštvom koje se okupilo, a zatim je intonirana himna "Bože, čuvaj kraljicu". 

Suze, pljesak i himna

Mnogi Britanci su u suzama, a neki su došli s cvijećem. Povremeno odjekuje pljesak, a zatim britanska himna.

"Došli smo odati joj počast. Bila je poput bake cijeloj naciji. Bila je naša savjest. To je golem gubitak", kaže 27-godišnja Sophia, koja je došla pred Palaču s prijateljicom. "Naravno, jako sam tužna. Bila je prisutna cijeli moj život. Svima nama ona mnogo znači. Nitko ne zna što će biti bez nje", rekao je Lukas Baskow, 26-godišnji Englez.

 

Sat vremena prije objave kraljičine smrti, nakon što je pljusak prestao, duga se pojavila iznad Buckinghamske palače.

Podsjećamo, britanska kraljica Elizabeta II. preminula je danas u dvorcu Balmoral. Imala je 96 godina. Charles je novi britanski kralj.

U Balmoral su stigli Charles, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie i princeza Anne. Uz kraljicu je bio i princ William, dok je Harry stigao nešto kasnije u Balmoral. 

Pročitajte više