Video premijera: "Ljubi" makedonske zvijezde Kaliopi osvaja Hrvatsku

POSJETITELJI Indexa imaju priliku prvi premijerno pogledati spot za pjesmu "Ljubi" makedonske glazbene dive Kaliopi, pjevačice čiji vokal glazbeni kritičari nerijetko klasificiraju kao jedan od najupečatljivijih i najneobičnijih na svijetu. Pjesma "Ljubi" jedna je od dvanaest novih pjesama sa Kaliopinog aktualnog albuma "Želim ti reći" na kojem su sve pjesme otpjevane na hrvatskom jeziku, a nastale su u razdoblju od nekoliko godina, kako je pjevačici dolazila inspiracija.

"Glazba je moj život, moj prvi brak - stalno to govorim svojem suprugu. Uvijek pokušavam napraviti nešto spontano pa je tako nastao i ovaj album, potpuno spontano. Nisam nikome  došla oteti dio medijskog kolača ili publiku, jednostavno sam sjela za klavir i počela skladati pjesmu koja je bila na hrvatskom, i ideja o ovakvom albumu se rodila", Kaliopi je u kratkim crtama svoj novi glazbeni uradak opisala ekskluzivno za Index. "Sviđa mi se hrvatska publika, i ja se, čini se, sviđam njoj. Uvijek se iznenadim kad shvatim kako me i publika i novinari srdačno primaju - nikad ništa ne očekujem, i uvijek se ugodno iznenadim. Kad vam je glazba na prvom mjestu, a ne profit ili nešto drugo, ne postupate ciljano", smatra Kaliopi.

Jadran je bio jedan od mogućih lokacija za snimanje spota, ali Kaliopi se ipak odlučila za rodni Ohrid

Za lokaciju snimanja spota za "Ljubi" Kaliopi se ipak odlučila za svoj rodni kraj, i to doslovno, jer Kaliopi je naime, rođena na Ohridu. Priznaje da je razmišljala o nekim lokacijama u Hrvatskoj, primjerice Jadranu, ali od te ideje ipak je odustala. "Pomislila sam na Jadran, ali ubrzo sam od te ideje odustala. Pomislila sam, zašto ne pružiti ljudima u Hrvatskoj nešto svoje, mjesto na kojem sam udahnula svoj prvi dah, a to je upravo prekrasni Ohrid. Htjela sam publici pružiti nešto svoje, kao što kad skladam i pjevam pružam im dio sebe i svojeg srca, snimanjem spota na Ohridu pružam im i nešto fizičko - prekrasan dio moje domovine", smatra Kaliopi.

"Jako su mi se svidjeli Miss i Mister fotogeničnosti, Antonija i Dejan!"

Kaliopi je bila zvijezda i sinoćnjeg izbora za Miss i Mistera Hrvatske na kojem je pjevala, ali i promatrala mlade natjecatelje u borbi za laskavu titulu. Ako netko na ovom izboru nije osvojio neku konkretnu nagradu, srce i simpatije makedonske pjevačice osvojili su svi, ali ponajviše Miss i Mister fotogeničnosti Antonija Šimunić i Dejan Margeta, koji su se Kaliopi neizmjerno svidjeli. "Prekrasna su ta djeca, tako su krasni, tako su zaigrani, vidi se kako uživaju u svojoj mladosti i bezbrižnosti", oduševljena je Kaliopi.

Glazbeni uzori iz Hrvatske: Massimo, Oliver, Nina Badrić...

Kaliopi je, između ostalog, oduševljena i hrvatskim glazbenim umjetnicima koje neizmjerno cijeni - Olivera Dragojevića, Massima Savića, Ninu Badrić, Arsena Dedića i Gabi Novak, a u prestižnom društvu Kaliopinih miljenika našla se i Severina, koju Kaliope neizmjerno voli. "Severina je radoholičarka i veliki perfekcionist što kod nje neizmjerno cijenim. Severina zna kakva je njezina publika i svoju glazbu stvara prema njihovim zahtjevima, ali i za svoj vlastiti gušt", rekla nam je Kaliopi ističući koliko je ponosna što je suvremenica navedenih autora.

Vanda Voloder
Foto: Luka Travaš

Pročitajte više