Video: Premijerno pogledajte novi spot Urbana i Ex Mozartina "Glas jeka"

NEKADAŠNJE članice djevojačkog zbora Mozartine, danas okupljene pod imenom Ex Mozartine, snimile su svoj prvi singl, obradu pjesme "Glas jeka" s posljednjeg albuma "Hello" Damira Urbana. Aranžman za pjesmu potpisuje Nikša Bratoš, a djevojkama se u pjesmi pridružio i sam autor Urban. Projekt na hrvatsku estradu donosi sasvim novi zvuk, a daljnji im je plan izaći van s novim obradama poznatih pjesama raznih autora.

Pjesma "Glas jeka" je u radijski eter puštena početkom mjeseca te za sada uživa isključivo samo pozitivne komentare. Video spot metaforično prati grupu djevojaka koje sijeku i sakupljaju granje, kako bi izradile veliki obredni lik. Takav lik u srednjoeuropskoj tradiciji predstavlja čovjekovu potrebu za preobrazbom i transformacijom, zlo u dobro, zima u proljeće, zatočeništvo u slobodu. Obredni lik izrađen od granja zatim biva ritualno zapaljen, simbolizirajući pritom sve navedene preobrazbe, okončanje negativnog i otvaranje puta u pozitivno. Redatelj spota je Filip Filković Philatz, a sam spot sniman je uz obalu Save u zagrebačkom Podsusedu, krajem prošlog mjeseca.

Spomenimo kako je Damir Urban ostvario suradnju i s grupom Vatra na njihovoj novoj pjesmi "Tremolo", koja im je ujedno i najavni singl s nadolazećeg albuma. U obliku dueta, Urban je savršeno začinio novi Vatrin zvuk, naglasivši dodatno komponentu emocije te nesvakidašnju ritmiku pjesme. Pjesma "Tremolo" naći će se u hrvatskom eteru već od sljedećeg tjedna, a video spot isto tako radi Vatrin stari suradnik, Filip Filković.

Pročitajte više