Video: Premijerno pogledajte spot za pjesmu "Lucija" Pink studija



NAKON dva izuzetno dobro prihvaćena singla "Želim ti reći" i "Misli na nas", Pink studio objavi je i treći singl s novog albuma koji izlazi ovog proljeća. Snimljen je spot pjesmu "Lucija" koji premijerno možete pogledati na Indexu. Live premijera održat će se večeras u zagrebačkom klubu Gjuro 2, u sklopu programa Gjutorak.

Spot je režirala Kristina Bangoura, koja je upravo zbog Pink studija odlučila zaploviti redateljskim vodama. "Oduvijek me zanimala video i filmska produkcija. Dosadašnja iskustva, najvećim dijelom vezana uz modnu fotografiju odnosno TV reklamu, uvijek su mi se činila dragocjena ali ne i dovoljna. U trenutku kad sam zagrebala u montažu, radeći naručene kratke priloge/filmiće, proces mi je postao opipljiviji i dostupniji. Ponudu da radim s ekipom iz Pink Studija prihvatila sam dijelom i zbog sličnih glazbeno-vizualnih afiniteta. Režija glazbenog spota na razini na kojoj trenutno funkcioniram nije bila moguća bez ekipe koja ne razumije moje početničke, amaterske muke i koja nije spremna riskirati svoje vrijeme i sposobnosti u ime neke ideje ili materijala", rekla je Kristina.

Bend je počašćen što je Kristina baš njih odabrala za svoj prvijenac. "Počašćeni smo što je Kristina izabrala baš našu pjesmu za svoj redateljski prvijenac. Njen smisao za estetiku i detalje savršeno je zaokružio priču ovog spota. Nadamo se da ćemo suradnju nastaviti i u budućnosti.“ Po riječima redateljice „Lucija“ je „… neozbiljno-ozbiljna pjesma o psiho-fizičkoj transformaciji i ta stanja pokušali smo dočarati kroz sjene članova benda te kadrove grafoskopske projekcije sapunice, ulja i tinte", rekli su.

Pjesma "Lucija" progovara o dva različita stanja svijesti, jednom bezvoljnom i usamljenom stanju bez ljubavi te jednom stanju euforije, snage i samopouzdanja. Po riječima Pink studija "Lucija" je pjesma o slobodi i ljubavi - svojevrsni hommage bezbrižnim i romantičnim beatlesovskim vremenima i upravo u tom smjeru smo htjeli napraviti spot. Neobičan, pomalo bizaran, natripan, nesputan i slobodan. Sve ono što pjesma znači za članove benda".

Pročitajte više