Video: Preseksi Alessandra Ambrósio proglašena čudom od žene

PREMA mnogima najljepša žena na svijetu, anđeo Victoria's Secreta, Alessandra Corine Ambrósio, u Miami Beachu nedavno je zajedno s ostalim anđelima nosila reviju donjeg rublja povodom otvaranja preuređenog 54 godine starog hotela Fontainebleau. Ova 27-godišnja ljepotica u životu najviše uživa surfajući po havajskim plažama, a između naleta valova pijucka nacionalni brazilski koktel caipirinhu i uživa u čokoladi kojom je "potpuno zaluđena".

Osim surfanjem, svoje obline održava vježbanjem sambe, capoeire i aerobika, a o sebi misli kako je "lijepa samo kad je urede, dok ujutro izgleda poput svake druge djevojke". Iako su prošla tek tri mjeseca kako je rodila svoje prvo dijete, Anju Louise Ambrósio Mazur, Alessandra je istesala liniju i vratila se na modne piste. Sretnica, rekle bi mnoge žene, do posljednjeg trenutka nije izgledala kao da je trudna, naime, posljednji editorijal prije Anjinog rođenja snimila je u sedmom mjesecu trudnoće, a da u naslovu nije stajalo da je trudna nitko ne bi primijetio.

Alessandrine klempave uši

Najpoznatija je upravo u svijetu Victoria's Secreta čije je zaštitno lice PINK linije. Gotovo da je teško nabrojati sve modne kuće koje su je angažirale, a samo neke od njih su: Revlon, Christian Dior, Giorgio Armani, Rolex, Oscar de la Renta, Gucci, Escada, Rocco Barocco, Calvin Klein, Ralph Lauren, Laura Biagiotti, Christian Lacroix, Byblos, Fendi, Issey Miyake, Kenzo, Nicole Miller ili Vivienne Westwood. Pojavila se na više od 50 naslovnica modnih časopisa, poput Ellea, GQ-a, Cosmopolitana,  Harper's Bazaara, Marie Clairea, Oceana Drivea ili Voguea te je jedina manekenka koja se pojavila na naslovnici američkog Glamoura.

Druga najpoželjnija žena na svijetu u 2008. godini, prema magazinu za muškarce AskMen, djetinjstvo je provela u brazilskom gradiću Erechim gdje su njezini roditelji držali benzinsku postaju. Kad je s osam godina ugledala supermodel Karen Mulder na jednoj naslovnici znala je da želi biti poput nje. Dugo vremena to nikome nije željela priznati, jer se jako sramila svojih klempavih ušiju. Međutim, već u 12. godini njezini su roditelji odlučili kako će je poslati estetskom kirurgu koji joj je uši učinio normalnima, iako se naredne dvije godine borila s gadnim upalama.

Prvi put kad je došla u New York na casting pomagale su joj manekenke Gisele Bündchen i Adriana Lima, djevojke koje su je ugostile u svom apartmanu. U to vrijeme Alessandrina sestra i odvjetnica Aline još uvijek nije bila zaposlena u odvjetničkom uredu, kao danas, pa njih dvije već duže vrijeme žive zajedno u ogromnom njujorškom stanu. Nakon što je dobro upoznala manekenski svijet, shvatila je da može i više od toga pa se bacila na dizajniranje kupaćih kostima "Alessandra Ambrósio by Sais" koje je prvi put javnosti predstavila prije četiri godine. Samo u prvom mjesecu prodalo se preko deset tisuća primjeraka kupaćih kostima.

Ambasadorica National Multiple Sclerosis Societyja

Danas je glavni model za kuću Victoria's Secret, a već četiri godine je njezin glavni model za liniju PINK. Osim što se bavi manekenstvom, Alessandra je angažirana kao ambasadorica National Multiple Sclerosis Societyja, američke neprofitne organizacije koja puno ulaže u istraživanja bolesti multiple skleroze te u edukaciju stanovništva o istoj. Otkad su njezinom ocu dijagnosticirali multiplu sklerozu 1990. godine, Alessandra je samoj sebi obećala kako će u životu učiniti sve kako bi stanovništvo osvijestila i uputila na tu zloćudnu bolest. Dok ne šeće modnom pistom, ne druži se s najboljom prijateljicom Anom Beatriz Barros ili ne davi u čokoladi, lijepa manekenka Alessandra Ambrósio uživa u zarađenim milijunima, majčinstvu i druženju s dečkom Jamijem Mazurom. Zbog svih aktivnosti koje uspijeva uskladiti u gustom rasporedu, Alessandra je proglašena "čudom od žene".

L.V.
Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte više