VIDEO Prolaznicima u Zagrebu puštali smo pjesme za Doru. Ovo su njihove reakcije

Foto: Index

DOŠLA je na red i Dora 2024. godine. Prvo polufinale održat će se 22. veljače, sutradan je drugo polufinale, a u nedjelju finale. U oba polufinala gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a u finalu će se natjecati 16 pjesama. 

Prošetali smo Zagrebom i pitali prolaznike što misle o pjesmama koje se natječu na Dori, točnije, o pjesmama koje su privukle najviše pažnje - Rim Tim Tagi Dim i Babaroga.

O pjesmi Baby Lasagne

Mladoj Zagrepčanki pustili smo Rim Tim Tagi Dim s kojom se natječe Baby Lasagna. Rekla je da ne prepoznaje o kojoj pjesmi je riječ. "Dobar je vibe. Za nekakav party, neku žurku, definitivno", rekla je.

Jedan muškarac je, pak, kad smo mu pustili pjesmu Baby Lasagne, rekao: "Ne sviđa mi se. Ne morate mi dalje puštati." Zatim je dodao: "Je li to ovaj za Doru? Nisam fan."

Drugi je rekao da je čuo za tu pjesmu. "Meni zvuči kao Laibach prije 20 godina", komentirao je. "Ne sviđa mi se to. Možda kad sam bio puno mlađi je bilo bolje. Nije plagijat, ali je već viđeno i već se čulo", dodaje.

O pjesmi Leta 3

Jedna gospođa pročitala je stih iz pjesme Babaroga, s kojom se Let 3 natječe. On glasi: "Kaže da nisam bio zao, a ja samo nisam noge prao."

"Kaj to znači?" pitala je. Ona je mislila da je u pitanju dječja pjesma. Kad je prolaznik pročitao stihove Babaroge, pitali smo ga zna li odakle su: "Ne. Možda od Zagorke ako nisu?" 

Drugu prolaznicu smo pitali voli li Let 3, no rekla je: "Tak, tak. Znate koga volim? Severinu. Tako da znate. Za nju palac gore", rekla je.

Jedna djevojka rekla je da ne misli ništa posebno o pjesmama za Doru, no da joj je Babaroga "katastrofa". Što su nam još rekli prolaznici, pogledajte u videu.

@index.hr Prolaznici komentiraju ovogodišnje pjesme s Dore #indexhr #dora #glazba #let3 #babylasagna #severina #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Upravo ove dvije pjesme najbolje kotiraju na kladionicama na stranici Eurovision World. Pobjedu predviđaju Baby Lasagni, koji je u natjecanje ušao nakon što je Zsa Zsa odustala. Na drugom mjestu kladionica je Let 3, a na trećem Damir Kedžo.

Kako se odabire pobjednik na ovogodišnjoj Dori?

U polufinalnim večerima o prolasku u finale odlučuju isključivo gledatelji pozivima i SMS-ovima, a u finalu će o pobjedničkoj pjesmi odlučivati glasovi ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasovi gledatelja.

>> Objavljeni detalji Dore. Glasat će i međunarodni žiri, nastupaju strane zvijezde

Žiriji koji sudjeluju u odabiru pobjednika su HRT-ovi centri Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ali i četiri međunarodna žirija s Eurosonga: Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. Svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

Pripremljen i show program

U prvoj večeri polufinala nastupit će francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu - Slimane. Radi se o trenutno jednoj od najvećih zvijezda u Francuskoj, koja je pobijedila u petoj sezoni francuske inačice showa The Voice. Na Eurosongu se predstavlja pjesmom Mon amour, a nju će otpjevati i na Dori. 

U drugoj večeri Eurosonga nastupit će predstavnica Slovenije na ovogodišnjem Eurosongu - Raiven. Ona je izabrana nakon što ju je preslušao i ocijenio žiri međunarodnih stručnjaka. Na Eurosongu će pjevati pjesmu Veronika, koja je inspirirana legendom o Veroniki Desinićkoj.

U finalnoj večeri Dore 2024. show će prirediti prošlogodišnji pobjednici Dore Let 3. Svake godine na Dori prošlogodišnji pobjednici nastupe u show programu. Kako se riječka grupa i ove godine natječe na Dori i postoji mogućnost prolaska u finale, Let 3 nastupit će nakon završetka glasanja u finalu kako ne bi utjecao na rezultat.

"Nastup grupe Let 3 planiran je nakon završetka glasanja i nakon što su svi žiriji dali svoje ocjene izvođačima/pjesmama. Samim time Let 3 svojim nastupom u show programu Dore 2024. nema nikakav utjecaj na krajnji rezultat glasanja", poručili s u s HRT-a. 

Pročitajte više