VIDEO Riskirao život tijekom pucnjave u Vegasu da bi spasio djevojku koju je tek upoznao

Foto: Facebook

KODY ROBERTSON je dokaz stare izreke da se na muci poznaju junaci. Za ovog prodavača automobilskih dijelova iz Ohija vjerojatno nitko nikad ne bi čuo da se nije zatekao usred jednog od najstrašnijih masakra u modernoj povijesti i pri tome riskirao vlastiti život kako bi spasio djevojku koju je tek upoznao.

Kody je, naime, tijekom kobnog festivala u Las Vegasu upoznao Michelle Vo, te s njom zapodjenuo razgovor, piše The Washington Post.

Osim ljubavi prema country glazbi, pronašli su i druge zajedničke interese, a ovo je mogao biti početak jednog novog prijateljstva da u jednom trenu oko njih nisu počeli letjeti metci.

Kad su začuli pucnjeve prvo su pomislili da se radi o vatrometu, no nedugo zatim jedan je metak pogodio Michelle, kojoj je ovo bio prvi country koncert u životu, u lijevu stranu prsa. Kody nije čekao ni trena, već se odmah bacio na nju kako bi ju zaštitio svojim tijelom.

"Odmah je pala na pod, bila je doslovno pola metra od mene", ispričao je on.

Čim je pucnjava prestala, on i još jedan muškarac podigli su i počeli je nositi na sigurno, ali prekinuo ih je novi rafal. Tada su joj naizmjenično počeli davati umjetno disanje, ali ona nije reagirala.

Nesretnu Michelle su uspjeli ugurati u jedan kombi koji je ranjene vozio u bolnicu, a Kody se vratio pomagati drugim ranjenicima. Uspio je pronaći i njenu torbicu i mobitel.

Kasnije se raspitao kako doći do najbliže bolnice, a kad je tamo stigao nisu mu dopustili da uđe, niti je uspio dobiti konkretnu informaciju.

U tom je trenu Michellin mobitel zazvonio.

"Molim te reci da je dobro", bilo je prvo što je rekao muž njene starije sestre Jeremiah Hawkins.

"Pogođena je u prsa i prevezena u bolnicu. Nastavit ću je tražiti", obećao mu je Kody.

Nakon sat vremena, osoblje bolnice mu je saopćilo da djevojka nije primljena kod njih, pa je počeo zvati druge bolnice, ali nije ju uspijevao naći.

Priznaje da je cijelo vrijeme razmišljao kako je taj metak trebao pogoditi njega. 

Istovremeno njena je obitelj uporno nazivala sve bolnice u Vegasu pokušavajući dobiti informaciju, a oko pet ujutro su nazvali Kodyja i zamolili ga da provjeri u bolnici Sunrise, što je on spremno učinio.

"Bojao sam se da ga neću moći dobiti ili da će odustati, ali on se svaki put javio, odgovorio na svaku poruku i učinio sve što smo ga molili", rekao je Hawkins.

Nakon sati čekanja na prijemnom odjelu, Kodyju su saopćili da Michelle jest primljena u ovu bolnicu, no da je nažalost nisu uspjeli spasiti.

Odmah je o tome obavijestio njenu obitelj, te ih pričekao da dođu u hotel u kojem su oboje odsjeli kako bi pokupili njene stvari.

"Kody je bio naš anđeo čuvar. Da je on nije našao, još uvijek bi je tražili. Nije dao da bude sama", izjavila je njena starija sestra Diane Hawkins.  

Pročitajte više