VIDEO Rolling Stonesi na početku turneje izveli klasik koji nikad nisu svirali uživo

Foto: EPA

NE MOŽETE uvijek dobiti ono što želite, ali obožavatelji The Rolling Stonesa nedavno su dobili ono što im je trebalo.

Legendarni engleski bend započeo je svoju europsku turneju, kojom slavi šest desetljeća postojanja, nastupom u Madridu u areni Wanda Metropolitano gdje su iz glazbenog naftalina izvukli svoj stari hit Out of Time. Pjesma je snimljena 1966. godine, ali nikada nije izvedena uživo. Singl je kasnije dodan britanskoj verziji albuma Aftermath. Out of Time je iste godine obradio pjevač Chris Farlowe, a pjesmu je producirao frontmen The Rolling Stonesa Mick Jagger. 

Turneja Sixty uključivat će 14 koncerata u Europi, a prvi je održan na stadionu Wanda Metropolitano, domu nogometnog kluba Atletico Madrida. Prošla turneja benda No Filter započela je 2017., ali je sjevernoamerička etapa odgođena zbog pandemije koronavirusa. 

Nakon dugog odgađanja nastavili su turneju krajem prošle godine i okončali je s milijun prodanih ulaznica, iako im nedostaje njihov bubnjar Charlie Watts koji je umro u kolovozu u 80. godini. Bend je Los Angeles Timesu prošlog listopada otkrio da je Watts snimio nove pjesme prije nego što je preminuo.

"Da se sve nije zatvorilo, možda bismo završili prokleti album", rekao je Keith Richards. Jagger je dodao: "Imamo dosta odrađenih pjesama, pa ćemo kad turneja završi procijeniti gdje smo s tim i nastaviti."

"Dopustite mi da to kažem ovako. Niste čuli posljednje od Charlieja Wattsa", poručio je Richards.

Pročitajte više