Video: Samo palmino lišće zaklanja Venerin brežuljak Adriane Lime

TRENUTNO jedna od najpopularnijih manekenki na svijetu i zvijezda Victoria's Secreta snimila je najprovokativniji editorijal u svojoj karijeri, a objavio ga je časopis GQ. Gotovo gola, na idiličnoj plaži i, kao i uvijek, nevjerojatno atraktivna, Adriana još jednom pokazuje zašto je jedna od najbolje plaćenih manekenki na svijetu te zašto je dobiti nju na nekoj reviji, pa makar bili Donatella Versace glavom i bradom - pravi pothvat.

Život supermodela Adriane Lime započeo je vrlo neobično, i to već prvim danom njezina rođenja. Naime, njezini roditelji, otac Nelson Torres i majka Maria da Graça Lima, za svoju su kćer rekli kako ima "vražje oči pa ju trebaju odgajati vukovi". Lijepa 26-godišnja Brazilka visoka je 178 centimetar, nosi konfekcijski broj 34, ima smeđu kosu i zelene oči - to je bilo dovoljno da je, kada joj je bilo samo trinaest godina, zapaze u šoping centru u kojem je tražila nove krpice.

Dvije godina kasnije Adriana je proglašena najljepšim brazilskim supermodelom, a njezina karijera vrtoglavo je počela napredovati, pa su ljepoticu ubrzo počeli nazivati "novom nadom koja će rasturiti modni svijet".

Nakon navršene punoljetnosti preselila se u New York i potpisala ugovor sa Elite Supermodel Managementom. Gotovo da ne postoji svjetsko modno ime koje nije surađivalo s ljepoticom Limom, a do danas je snimila nebrojene kampanje za najpoznatije modne kuće kao što su Vera Wang, Emanuel Ungaro, Giorgio Armani, Fendi, Ralph Lauren, Valentino i mnogi drugi.

Okušala se i kao glumica u filmu "The Follow" gdje je glumila uz rame Mickeyu Rourkeu, Cliveu Owenu i Forestu Whitakeru. Film je režirao hongkonški redatelj Wong Kar-Wai, no unatoč pohvalama za prvo pojavljivanje na velikom platnu, Adriana nije dobila novu značajniju priliku za pokazivanje svog glumačkog talenta.

Krasila je naslovnice slavnih magazina - Voguea, Ellea, GQ-a, Bazaara i drugih. Prije tri godine snimila je Pirellijev kalendar, a godinu kasnije magazin GQ proglasio ju je "najprodavanijim proizvodom na svijetu". Osim što je gotovo savršena, barem što se izgleda tiče, Lima govori tri jezika (portugalski, španjolski i engleski), voli čitati knjige, a kao najdražeg pisca ističe Gabriela Garciu Marqueza.

Stroga katolkinja i djevica

Prvi se put poljubila kada joj je bilo sedamnaest godina, a u intervjuu za magazin GQ, priznala je da je stroga katolkinja i djevica. "Seks se konzumira nakon vjenčanja, znači u braku. Muškarci moraju poštivati moje želje, jer ako nije tako znači da me ne žele", rekla je Adriana koju su nerijetko u medijima spajali s pjevačem Lennyjem Kravitzom, no manekenka je opovrgnula glasine kako su njih dvoje zaručeni.

Nevjerojatan je taj srpski šarm, složit će se mnoge djevojke, kojem niti Lima nije mogla odoljeti, pa je već neko vrijeme u vezi sa srpskim košarkašem Markom Jarićem koji igra za NBA Minnesotu Timberwolvse.

L.V., D.K.
Foto: GQ

Pročitajte više