Video - "Sat Zemlje": U subotu, 28. ožujka, ugasite sva svjetla na sat vremena

AKCIJA koju je osmislio Svjetski fond za zaštitu prirode pod nazivom "Sat Zemlje", poziva sve stanovnike planeta Zemlje da na sat vremena ugase sva svjetla. Cilj akcije je podrška protiv globalnog zatopljenja, a održat će se u subotu, 28. ožujka od 20.30 minuta pa do 21.30 sati.

Svoja svjetla će ugasiti i neke od najvećih svjetskih građevina

Gradovi poput Cape Towna, Chicaga, Copenhagena, Dubaija, Hong Konga, Istanbula, Las Vegasa, Lisabona, Londona, Los Angelesa, Manile, Mexico Cityja, Moskve, Osla, Rima, San Francisca, Singapura, Sydneyja, Toronta i Varšave su već potvrdili svoje sudjelovanje te posebne noći.

Svoja svjetla će ugasiti i neke od najvećih svjetskih građevina: najveći svjetski hotel u Dubaiju, Burj Dubai, najviša samostojeća struktura u Americi - CN toranj u Torontu, službena rezidencija talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana u Rimu, zatim australska Opera u te mnoge druge.

Prošle godine se odazvalo preko 50 milijuna ljudi

Prošle godine je ta ista akcija zabilježila sudjelovanje oko 400 gradova, više od 25 glavnih na šest kontinenata, uključujući Chicago, Kopenhagen, Tel Aviv, Bangkok, Dublin i Toronto. "Ja sam Nelly Furtado i znam bolje od nekih drugih da je velike ideje jako teško ostvariti", izjavila je pjevačica u reklamnom spotu za "Sat Zemlje" koja je prošle godine u to vrijeme održala koncert s akustičnom gitarom i tako podržala ovaj veliki događaj.

Nakon uspješne akcije prošle godine u kojoj se odazvalo preko 50 milijuna ljudi, ove godine koja je presudna za klimu, cilj Svjetskog fonda za zaštitu prirode je pridobiti čak milijardu ljudi. Ideja "Sat Zemlje" je osmišljena 2007. godine u Sydneyu.

A.M.
Foto: Google Earth

Pročitajte više