VIDEO Seju Sexona prizor u Skenderiji ostavio bez daha: "Kad sam ih vidio..."

Foto: Press

IAKO je nastala prije više od trideset godina i govori o avanturama Predraga Žustrića Žuge i Jasmina Nišića Pišonje, koji su bili tinejdžeri prije skoro pola stoljeća, "Balada o Pišonji i Žugi" Zabranjenog pušenja i dalje je jedna od najomiljenijih pjesama na ovim prostorima. Koliko je ta pjesma objavljena na albumu "Pozdrav iz zemlje Safari" davne 1987. bliska i današnjoj publici, uvjerit ćete se kada vidite novi spot legendarnog sarajevskog benda snimljen uživo na njihovom sad već čuvenom koncertu u Skenderiji 29. prosinca prošle godine.

Dok su Sejo Sexon i bend s bine prašili pjesmu o dvojici mladih mangupa koji su ukradenim autobusom pokušali stići na more, nekoliko tisuća ljudi u Skenderiji u zboru je, kao u transu, s njima pjevalo o jednoj bezbrižnoj mladosti u staroj Jugi.

"Na ovom koncertu počeli smo obilježavanje 35 godina rada benda, a sljedeći rođendanski koncert bit će u Domu sportova u Zagrebu 19. listopada 2019. Iskreno, kada sam video sva ta ozarena mlada lica u publici, obasjana svjetlima mobilnih telefona i upaljača i čuo ih kako svi zajedno pjevaju mog 'Pišonju i Žugu', srce mi je bilo puno i poželio sam, dok god budem mogao stajati i pjevati, na ovaj način slaviti muziku i našu zajedničku ljubav prema njoj", vidno dirnut rekao je Sejo Sexon.

Spot za "Baladu o Pišonji i Žugi", kao i onaj za pjesmu "Lijepa Alma" koji je izašao u veljači, Zabranjeno pušenje izdvojilo je s trosatnog videomaterijala iz sarajevske Skenderije. Ova koncertna snimka, nedavno emitirana na TV1, na najbolji način prikazuje zavodljivost i snagu scenskog nastupa legendarnog benda, a od 1. svibnja dostupan je i na njihovom YouTube kanalu.

Pročitajte više