Video: Severina sklepala novu pjesmu u maniri turbo folka

"FALIT ćeš mi faliti, ali neću žaliti. Sanjala sam, sanjala da ću sresti pravog tigra, lava. Boljeti će boljeti, teško ću preboljeti. Nerviraš me k'o komarac, velik bumbar, mali žalac", samo su neki od stihova Severinine nove pjesme, koju će izvesti na Splitskom festivalu, a čiji je autor pokojni Đorđe Novković. Autorica ovih maštovitih stihova sama je Severina, koja je uz pomoć Željka Pavičića osmislila ove stihove, ali i one koji idu ovako: "Ringe ringe raja, eci pec, ti si tigar, ti si zec" te "Ringe ringe raja, ćevap šiš, ti si lav, ti si miš".

Koncert u Beogradu generalna proba europskoj turneji?

"Krenula sam od velike ruske tuge, a stigla do čardaša(?)", Severina je upravo ovim riječima opisala pjesmu Slobodnoj Dalmaciji i još jednom, nakon "afrike paprike" i inih stihova kojima samo ona porijeklo zna izazvala podsmijeh mnogih. A i potvrdila kako je Splitski festival, nekad kolijevka šansona i velikih stihova ljubavi, patnje i domoljublja danas postao, pa..., ćevap šiš.

Međutim, sumnjamo da će stihovi primjereni predškolskom uzrastu utjecati na Severininu popularnost kod onih koji su fakultete već i završili, pogotovo ako za isto upitamo pripadnike snažnijeg spola. A unatoč radu na "novim" pjesmama, koje očito najavljuju i "novi" album, Severina je pronašla vremena za veliku ex-Yu turneju, gdje će joj se na nekim koncertima pridružiti i Goran Bregović - Novom Sadu, Sarajevu, Skoplju i Ljubljani, a Raka Marić, organizator koncerta u beogradskoj Areni, srpskom Blicu je otkrio kako je Severina jedan od najzahtjevnijih izvođača s kojim je dosad radio. Ipak, ostao je korektan pa zahtjeve pjevačke zvijezde nije želio otkriti, ali svoje zadovoljstvo upecanom poslovnom prilikom nije krio. "Ako Severina ne napuni Arenu, ne znam tko će", rekao je i dodao kako će scenografija za ovaj koncert biti "spektakularna, velebna" jer sama Severina na tome oštro inzistira.

A dok se buka oko tračeva kako je Bregoviću ponestalo inspiracije pa je Severini podvalio izlizane pjesme i dalje ne stišava, Brega sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sprovode žari i pali po Europi i Americi. Srpski mediji raspisali su se o "iznimno uspješnoj" turneji mušićavog glazbenika, a njegovim stopama uskoro bi trebala krenuti i Severina, koja šuška se, priprema veliku inozemnu turneju, sa scenskim efektima i gore spomenutom velebnom scenografijom, kojoj je beogradska Arena, izgleda, generalna proba!

V.V.
Foto: Index,
Mario Todoric / CROPIX

Pročitajte više